Kandidatka za predsednico republike Angelca Likovič Foto: MMC RTV SLO
Kandidatka za predsednico republike Angelca Likovič Foto: MMC RTV SLO
Angelca Likovič
Kandidatka za predsednico republike Angelca Likovič. Foto: BoBo

"Žalostna sem, da mladi strokovnjaki odhajajo v tujino. Koliko sredstev smo vložili v njihovo izobrazbo, znanje pa beži v tujino. Kot predsednica države si bom prizadevala, da se mladi strokovnjaki vrnejo in da se vsem našim mladim zagotovijo delovna mesta in cenena stanovanja," je zapisala v MMC-jevem klepetu. Angelca Likovič, sicer kandidatka stranke Glas za otroke in družine je prepričana tudi, da potrebujemo predsednika države, ki bo živel družinsko življenje in poudarjal 10 Božjih zapovedi, ki so sprejemljive za vse.

Na vprašanje o namestitvi begunskih otrok brez spremstva je odgovorila, da bo kot predsednica države "dala jasno izjavo, da je treba beguncem pomagati in jim nuditi začasna stanovanja in hrano. Vendar pa vedite, da begunci se ne bojo nikoli povsem asimilirali pri nas, zato je pametno, da jim tudi finančno pomagamo, da se čim prej vrnejo v svojo domovino." Na vprašanje kako bi se odzvala, če bi njen vnuk povedal, da je istospolno usmerjen, pa je dejala, da ne obsoja nikogar in tudi svojega vnuka ne bi. "Na srce bi mu položila, da če se je odločil za tako življenje, je to njegova pravica in izbira, vendar nikakor pa ne sme on s svojim partnerjem/partnerico dobiti otroka (posvojitev, trgovina z materinstvom), kajti vsak otrok potrebuje očeta in mamo."

Zelo je naklonjena predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ki ga bo kot predsednica države nemudoma povabila v Slovenijo. "Cenim ga, ker živi družinsko življenje, kar je za otroke najbolj pomembno. Njegovo stališče do nerojenih otrok je enako kot moje, saj sem proti smrtni kazni nerojenih otrok. Sem tudi odločno proti uporabi abortivne kontracepcije, ker ne spoštuje ženskega telesa, žensko telo dela vedno dostopno in ne upošteva narave ženskega ciklusa."

Odgovore kandidatke si lahko preberete spodaj v celotnem MMC-jevem klepetu.