Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Gospodarstvo Po LPP-ju že več kot 200 tožb tudi pri Arrivi in Nomagu

03.12.2019

Po sodbi vrhovnega sodišča, ki je pritrdilo voznikom avtobusov LPP-ja glede poklicnega zavarovanja, se bodo z valom tožb voznikov srečali tudi v drugih prevoznih podjetjih. Oba sindikata sta do zdaj vložila okoli 200 tožb pri drugih prevoznikih.

Gospodarstvo Sindikati: Zniževanje dodatkov zaradi minimalne plače je nezakonito

02.12.2019

Bliža se 1. januar, ko bo minimalna plača višja, iz nje pa bodo izvzeti tudi vsi dodatki. Sindikati delavce pozivajo, naj pozorno spremljajo plačilne liste in opozorijo na morebitne kršitve, ob tem pa ne privolijo v znižanje dodatkov.

Slovenija Pregon kršenja delavskih pravic: Delavec je v nezakonite nadure privolil sam

05.12.2019

V podjetju Katja Transport za kršitve delavskih pravic kazensko ne bodo odgovarjali, saj je okrožni državni tožilec ovadbo zavrgel. V Delavski svetovalnici opozarjajo, da to ni osamljen primer. Da so nekatere zavržbe prenagljene, potrjuje tudi tožilstvo.

Slovenija Prispevek mladih k ozaveščanju o podnebju: Dva protesta na leto sta premalo

25.11.2019

"Mladi so do glede podnebja prebudili politiko, ki pa se zaveda, da so to tudi bodoči volivci," je na okrogli mizi o mladih in podnebnih spremembah poudarila Lučka Kajfež Bogataj z biotehniške fakultete in poudarila, da nas čaka še veliko izzivov.

Slovenija Ukrepi proti "vardam". Bo posnemanje videza uradnih oseb kaznovano?

22.11.2019

Osnutku zakonskih rešitev za pregon paravojaških formacij oziroma samooklicanih skupin, kot je Štajerska varda, predvideva sankcioniranje nošenja imitacij orožja in uniform, če posamezniki ali skupine vzbujajo videz, da izvajajo naloge uradnih oseb.

Slovenija Steve Fuller: "Populizem je to, kako vidijo demokracijo elite, kadar ni po njihovo"

20.11.2019

Težava ni v tem, da ljudje ne bi prepoznali svojega razrednega položaja, bistveno vprašanje je, koliko ta sploh vpliva na njihovo odločanje, poudarja Steve Fuller, ki meni, da izpostavljanje populizma kaže izgubo stika akademikov z ljudmi.

Črna kronika Višje sodišče razveljavilo sodbo zoper nekdanji prvi dami Probanke

12.11.2019

Mariborsko višje sodišče je razveljavilo obsodilno sodbo zoper nekdanji članici uprave že likvidirane Probanke Romano Pajenk in Milano Lah, ki ju je sodišče zaradi poslovne goljufije obsodilo vsako na leto in enajst mesecev pogojne zaporne kazni.

Gospodarstvo Prvi dan je stavkala večina zaposlenih. Vodstvo pošte pričakuje nadurno delo.

12.11.2019

Sindikat poštnih delavcev in vodstvo Pošte Slovenije se bosta drugi dan stavke sestala na pogajanjih. Zaradi stavke pa se že pojavljajo tudi zapleti v delovanju, zlasti na področju dostave, kjer so delo prevzemali zunanji pogodbeni sodelavci.

Izza katedre Vito Flaker: Lika džankija in japija sta zelo komplementarna

11.11.2019

Prohibicija v ZDA je sicer privedla do pozitivnih zdravstvenih učinkov z vidika posledic alkohola, a je privedla še do stranskih učinkov, kot so organiziran kriminal, korupcija in erozija pravne države, opozarja Vito Flaker s Fakultete za socialno delo.

Gospodarstvo Poštni delavci bodo v ponedeljek stavkali

09.11.2019

Pošta Slovenije in Sindikat poštnih delavcev tudi tokrat nista dosegla dogovora, zato bodo zaposleni s ponedeljkom začeli stavkati. Sindikat zahteva 10-odstoten dvig plač v letu 2020, Pošta bi pristala na dvig plač v letu 2021.

Poklicno zavarovanje LPP še tretjič neuspešno na sodišče: Pravna podlaga iz leta 1974 ni ustrezna

07.11.2019

Pri LPP-ju so glede poklicnega zavarovanja, ki so ga leta 2013 prenehali izplačevati svojim voznikom dobili zaušnico tudi na vrhovnem sodišču. Odločitev je razveselila sindikate, ki napovedujejo podobne tožbe tudi pri drugih podjetjih.

Stavka Sindikatu dovolj mačehovskega odnosa do zaposlenih in praznih obljub Pošte

28.10.2019

V Sindikatu poštnih delavcev (SPD) Pošti Slovenije očitajo, da ne izpolnjuje stavkovnega sporazuma iz februarja. Poudarjajo, da v okviru dialoga bistvenih sprememb ni, zaposleni pa ostajajo preobremenjeni zaradi premajhnega števila delavcev.

Stran 1 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov