Andrej Rozman - Roza se je za podpise podpore obrnil še na nekatere druge poslance državnega zbora, a pri tem ni bil uspešen. Foto: BoBo
Andrej Rozman - Roza se je za podpise podpore obrnil še na nekatere druge poslance državnega zbora, a pri tem ni bil uspešen. Foto: BoBo

V Levici so se za podporo Rozmanu odločili po sklepu, da na predsedniških volitvah ne bodo nastopili s svojim kandidatom. V Levici ob tem pojasnjujejo, da se bodo osredotočili le na parlamentarne in lokalne volitve. Skupaj z nepovezanim poslancem Matjažem Hanžkom je tako Rozman prejel šest poslanskih podpisov podpore, vendar za vložitev kandidature kot neodvisni kandidat potrebuje deset poslanskih podpisov.

Rozman se je zato že obrnil na nekatere druge poslance, zlasti tiste, za katere je menil, da so nezadovoljni s svojo stranko, vendar pri tem za zdaj ni bil uspešen in tudi dvomi, da mu bo uspelo prepričati četverico poslancev. Rok za vložitev kandidatur se bo iztekel opolnoči.

Sedem kandidatur že vloženih
Na podpise poslancev za vložitev kandidature je sicer računal tudi v. d. predsednika zunajparlamentarnega LDS-a Luj Šprohar, ki pa je že povedal, da mu jih ni uspelo zbrati.

Kandidaturo jih je doslej vložilo sedem: zdajšnji predsednik Borut Pahor, predsednica NSi-ja Ljudmila Novak, kamniški župan Marjan Šarec, ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič, evropska poslanka Romana Tomc, upokojenka Angelca Likovič in koprski župan Boris Popovič. Pridružila pa se jim bo tudi kandidatka SLS-a Suzana Lara Krause.