Po vložitvi kandidature je Boris Popovič pojasnil, da je kandidaturi priložil 4.629 podpisov. Foto: BoBo
Po vložitvi kandidature je Boris Popovič pojasnil, da je kandidaturi priložil 4.629 podpisov. Foto: BoBo

Po vložitvi kandidature je Boris Popovič pojasnil, da je kandidaturi priložil 4.629 podpisov. Pri njihovem zbiranju po njegovih besedah niso imeli nobenih težav, čeprav so začeli deset dni po tem, ko se je že začel rok.

Prepričan je, da bi bil precej boljši predsednik od aktualnega predsednika Pahorja, ki "funkcije ne opravlja tako, kot bi si vsi želeli". Kot je dejal, bi želel uspešno in učinkovito državo, k temu pa po njegovem mnenju lahko prispeva tudi predsednik republike. Ker v 26 letih samostojne države "nismo naredili tistega, kar smo želeli in kar bi lahko", je prepričan, da so na vrhu nujne spremembe.

Z opozorili o omejenih pristojnostih predsednika republike se Popovič ne strinja. "Mediji nas hočete prepričati, da je biti predsednik države popolnoma brez zveze, ampak jaz sem prepričan, da ni tako," je dejal. Predsednik države ima namreč po njegovih besedah kar nekaj pooblastil in kar nekaj moči, tako formalne kot neformalne. "To je treba izkoristi in imeti nekoga, ki to zna in hoče narediti iz Slovenije uspešno državo," je dodal.

Javnomnenjske raziskave, ki mu kažejo okoli 2,5-odstotno podporo, pa je komentiral z besedami: "To je odlično, saj nismo še niti začeli." Takšen izid je po njegovem mnenju zanj spodbuden, saj ankete niso delali samo v Kopru, ampak v celotni državi. "Pričakujem zelo dober rezultat," je dodal Popovič.

Koprski župan pričakuje "čisto normalno", korektno volilno kampanjo brez nizkih udarcev. Sam bo v njej volivcem povedal, kaj lahko ponudi in kaj vse se bo spremenilo, če bo izvoljen.