Jože Kobe Foto:
Jože Kobe Foto:

Kobe se je sicer na lokalnih volitvah leta 2014 že potegoval za to mesto in takrat v prvem krogu kot tretjeuvrščeni zbral 15,8 odstotka glasov. Med ključnimi točkami svojega in programa Gospodarsko aktivne stranke, ki kandidira še s svetniško listo, je med drugim navedel nadaljevanje že potekajočih novomeških projektov, pri delu katerih je, kot je poudaril, kot del občinske uprave tudi sam pomembno sodeloval.

Med ključnimi projekti svojega morebitnega županskega mandata je naštel zaposlenost in gospodarstvo, turizem in ljudi, infrastrukturo in promet, športno infrastrukturo z večnamensko dvorano Portoval in mestnim plavalnim bazenom ter kulturo. Med prednostnimi nalogami bi bili še skrb za čisto in urejeno okolje, zaščita naravne in kulturne dediščine, zagotavljanje pogojev za vzgojo, izobraževanje, šport, kulturne dejavnosti in osnovno zdravstveno varstvo.

V Mestni občini Novo mesto se za mesto župana ob vnovični kandidaturi župana Gregorja Macedonija, ki kandidira na svoji listi in ga podpirajo NSi, SDS, SLS, Lista Ivana Kralja in DeSUS, potegujeta še kandidatka Zveze za Dolenjsko Alenka Muhič s podporo SD-ja in SMC-ja ter kandidat Dobre države Rok Mežnar.