Po koncu volilnega dne: Zmagovalci in poraženci
Šarec: Ne gremo v vlado z Janšo
Rezultati po volilnih enotah
Analiza volilnega dogajanja
Janšev govor po zmagi na volitvah
Ivan Štuhec in Bogdan Biščak v prvi analizi volilnih izidov
Prvi odzivi iz štabov strank
Janja Božič Marolt o javnomnenjskih raziskavah
Do 11-ih na volišče odpravilo 17,3 odstotka volivcev
Kako potekajo volitve?
Volivci izbirajo nove poslance

Na volitvah v DZ je največ volivcev obkrožilo SDS, ki je prejel okoli 25-odstotno podporo. V DZ se je sicer uvrstilo rekordnih devet strank.

Poleg SDS-a še LMŠ, SD, SMC, Levica, NSi, Stranka Alenke Bratušek, DeSUS, veliki povratnik je SNS Zmaga Jelinčiča. Sledili so že prvi odstopi, v strankah pa so z mislimi pri oblikovanju koalicije.

tist, ki pa uspe s temi rezultati sestavit vlado, pa kapo dol!

— kop 2018-06-03 19:09:23

Glede na te vzporedne volitve so vsi poraženci... Tole dvomim da bo kdo sestavil vlado, če res nihče ne želi iti z SDS v vlado...

— Le Courage 2018-06-03 19:06:15

Ne bo vlade...noben nima dovolj večine ali prijateljev...

— los-t 2018-06-03 19:05:19

Na splosno bo pa tole se cel hudir za sestavit vlado.

Desna koalicija ima zanesljivih 30%, potem pa mogoce se Desus in SNS za dodatnih 9, kar pa se vedno ni dovolj. Poleg tega mislim da bo vsaj SNS zelo nezanesljiva koalicijska partnerica, Desus pa... tudi pravzaprav.
Leva koalicija enako. Prb. 26% je zanesljivih (SMC, LMS, SAB), potem pa se dodatnih 9 odstotkov Levica, ki pa so zelo mocno levo usmerjenih, kako se bodo s Sarcem in posebaj Cerarjem ujeli je vprasanje. Desus pa... no saj vemo, oportunist, ce bo sansa za vlado, bo sel not.

— ASUSfan 2018-06-03 19:15:42

Janša odprt za dialog
Prvak zmagovalnega SDS-a Janez Janša, ki bo tokrat imel tretjič priložnost sestaviti vlado, je napovedal, da bo na pogovore povabil vse stranke, ki so se prebile v DZ. Tem strankam sporoča, naj s sabo prinesejo svoj program, da se bodo začeli pogovarjati o realnih stvareh. "Pripravljeni smo se resno pogovarjati na osnovi programa," pravi. Poudaril je, da so pred "Slovenijo časi, ko potrebujemo sodelovanje". "Naša vrata so za pogovore in koalicijo odprta kot vedno, ko je SDS sestavljala vlado. V naših koalicijah in vladah so vedno sodelovali tisti, ki so bili pripravljeni delati za dobro Slovenije," je dejal v prvem nastopu po objavi izidov.

Me pa zanima, če bodo sedaj, ko so zmagali, Janša volitve razglasil za legitimne...

— vslivnje 2018-06-03 19:06:16

Tile rezultati so super podlaga za povolilni kaos. Ponosen, da nisem šel volit. Tisti, ki nas obsojate, se sprijaznite, da ste manjšina. Več kot pol se nas tega cirkusa ne gre. Ko/če nas bo 90+ procentov bodo morali ponuditi nekoga dobrega, ne samo slabe in manj slabe.

— bicesniga 2018-06-03 19:28:12

Kmalu bomo dobili zmagovalca šova Slovenija išče šefa
SDS je očitno dobil 12 točk iz publike, svoje pa bo morala povedati še strokovna žirija

— zmajmun 2018-06-03 19:04:02

Vsi, ki so ostali doma -. SRAMOTA! Govoriti, da ni kaj za izbrati? Pri toliko strankah, ki so bile uvrščene na volilni listič? Kaj pa bi še radi? Vsi, ki ste ostali doma, kažete ignoranco do tistih, ki so se v preteklosti borili, da imamo danes volilno pravico.

— nina2000 2018-06-03 19:51:19

Erjavec ostal pred vrati DZ-ja
Kot kaže, sta osmoljenca tokratnih volitev stranka DeSUS in njen predsednik Karl Erjavec. Stranki se je z manj kot petodstotno podporo uspelo uvrstiti na predzadnje mesto med strankami, ki so prestopile parlamentarni prag, medtem ko Erjavec sploh ni prišel v DZ. "V politiki je tako, da doživljaš velike zmage, lahko pa tudi poraze," je dejal Erjavec in priznal, da je to zanj osebni poraz. Glede svojih prihodnjih korakov pa je dejal, da je treba počakati na to, da bodo sklicani organi stranke. "Ne skrbite, bom že sprejel prave odločitve," je dejal.

Sramotno nizka udeležba na volitvah! Potem pa 4 leta joka in jamranja o slabi vladi...to kar voliš to si, se pravi nič, sram naj vas bo.

— symbolab 2018-06-03 19:18:48

Zabavni rezultali. Smiselna desna koalicija SDS - NSi - SNS ima glede na vzporedne volitve premalo glasov. Se bo kakšna "leva" stranka prodala in rešila "desno" vlado? Bo levica počakala, da JJ vrne mandat in se nato skregala med sabo, ker bo vsak hotel mandatarstvo?

— luxmundi 2018-06-03 19:09:06

Bedno...čaka nas obdobje politične nestabilnosti, ki bo imela za Slovenijo širše negativne posledice (ali bo nekdo požrl besedo in šel z JJ v desno koalicijo, kar bo povzročilo notranje razkole v prestopniški stranki, ali pa dobimo nekakšno mavrično levo-populistično vlado iz vseh vetrov, ki tudi ni programsko kompatibilna in bo zato zelo nestabilna). Nismo še mi politično zrel narod, zanaša nas sem ter tja. Zdaj bo pa res dovolj razlogov za jamranje po spletnih klepetalnicah. Še kolcalo se nam bo po Cerarju kot PV...

— GoodFella 2018-06-03 19:43:32

Tole bo precej slabša vlada kot pred volitvami...žal

— Trocki 2018-06-03 19:18:07

Šarec: Ne gremo v vlado z Janšo
Rezultati po volilnih enotah
Analiza volilnega dogajanja
Janšev govor po zmagi na volitvah
Ivan Štuhec in Bogdan Biščak v prvi analizi volilnih izidov
Prvi odzivi iz štabov strank
Janja Božič Marolt o javnomnenjskih raziskavah
Do 11-ih na volišče odpravilo 17,3 odstotka volivcev
Kako potekajo volitve?
Volivci izbirajo nove poslance