Dragan Matić je predsednik Sveta SMC-ja . Foto: MMC RTV SLO
Dragan Matić je predsednik Sveta SMC-ja . Foto: MMC RTV SLO

"Zdi se mi, da so državljani današnje ugodne razmere začeli razumevati kot samoumevne. Kar pa je daleč od resnice. Boj za demokracijo in normalno družbo poteka ves čas. Na volitvah se bomo odločali ali želimo ostati normalna družba, ali pa se vrniti v čas političnih kriz, gospodarske negotovosti in socialnih stisk. Žal je tudi drža medijev taka, da na predvolilnih soočanjih izpostavljajo negativne teme, afere in iz politike, oz. politikov ustvarjajo reality show," je o prezrtih rezultatih Cerarjeve vlade v MMC-jevem klepetu opozoril Dragan Matič.

Poslanec SMC-ja v zadnjem mandatu DZ-ja je tudi naštel nekatere dosežke njegove stranke, ki je bila najštevilčnejša v parlamentu.

"Vzpostavili smo politično stabilnost, uredili javne finance tj. v red postavili državno denarnico ter postavili pogoje za gospodarsko rast, znižanje brezposelnosti - odpirajo se nova delovna mesta, prihajajo nove investicije, krepimo socialno politiko. Državi smo postavili nove temelje in vrnili optimizem. V ospredje smo postavili potrebe ljudi, ne politike. Prenehali smo z ideološkim bojem - delitvijo na leve in desne! Za nadaljevanje uspešnega trenda potrebujemo še en mandat. Konja, ki vleče ne menjaš," je med drugim navedel Matić, ki je tudi poudaril, da, "kar šteje za SMC so rezultati dela, ki jih čutijo državljani ne pa volilne matrice."