Matjaž Nemec je bil podpredsednik DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Nemec je bil podpredsednik DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO

Dozdajšnji poslanec SD-ja in podpredsednik DZ-ja Matjaž Nemec je v MMC-jevem klepetu med drugim pojasnil, da bo v prihodnjem mandatu najpomembnejša politična stabilnost. Želel bi si pa "'leve' vlade – SD, SMC, LMŠ, DeSUS, Levica in Alenko Bratušek," je naštel.

Nemec je tudi povedal, katere državne infrastrukturne projekte je treba nadaljevati oziroma začeti in dokončati. "Drugi tir, celotna železniška infrastruktura, povezava Letališča s prestolnico, druga cev (Karavanke) ter seveda, zelo pomembno, 3. razvojna os. Energetska neodvisnost bo tudi zelo pomembna v prihodnje," je navedel.

Na vprašanje, kaj meni glede regij in zmanjšanja števila občin, pa je poudaril, da so regije nujne: "Veliko infrastrukturnih in drugih projektov bi bilo mogoče hitreje izpeljati, če bi jih imeli … Izjemno pomembna je regionalizacija tudi na ravni EU-ja. Občine pa so se večkrat izkazale kot generator razvoja, kljub temu bomo pa primorani združevati občinske uprave, če bomo želeli znižati stroške in povečati produktivnost lokalnih skupnosti ..."