Valentin Hajdinjak je podpredsednik NSi-ja Foto: MMC RTV SLO
Valentin Hajdinjak je podpredsednik NSi-ja Foto: MMC RTV SLO

Stranka Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) je pred slabim mesecem, na kongresu konec letošnjega aprila, dobila novo vodstveno ekipo. Stranko vodi Matej Tonin, njen podpredsednik pa je postal Valentin Hajdinjak, ki je pojasnil, da razlike v temeljnem programu in vrednotah ni.

"Je pa mlajša ekipa prinesla nov veter, pogled, usmerjen v prihodnost ter nov elan. To se kaže tudi v volilnem programu 15 za 15, v katerem smo natančno navedli 15 rešitev, da pripeljemo Slovenijo med 15 najboljših držav po kakovosti življenja. Smo zagnana ekipa, ki ima energijo, zna in zmore uresničiti napisano. Predvsem pa mislimo resno, zato nam lahko zaupate," je zapisal v MMC-jevem klepetu.

Hajdinjak je glede morebitnega sodelovanja v prihodnji vladi dejal, da bo NSi šel "v razvojno vlado, saj je to najboljše za Slovenijo". "V vladi, ki ne bo razvojno naravnana in ne bo pripravljena sprejemati in izvajati reform (zdravstvena, pokojninska, delovno-pravna ...), NSi ne bo. Dodaten pogoj pa je, da se s partnerji programsko uskladimo in med nami vlada zaupanje in spoštovanje. Če tega ni, nas ni zraven. S tistimi, ki bodo sprejeli te pogoje, pa se lahko pogovarjamo. S kom konkretno bomo ali ne bomo v koaliciji, pa je odvisno od volivcev, komu bodo namenili glas 3. junija. V NSi-ju nismo izključevalna stranka, saj nas mlade skrbi za prihodnost Slovenije," je poudaril Hajdinjak.