Peter Dermol. Foto: STA/Vesna Pušnik Brezovnik
Peter Dermol. Foto: STA/Vesna Pušnik Brezovnik

"Mislim, da sem z vsem srcem, z vso energijo v tej kampanji pokazal, kaj si mislim o Velenju, kaj želim delati v Velenju," je po tem, ko je postalo jasno, da je dobil največ glasov, dejal Dermol in dodal, da je vodilo njihove kampanje solidarnost. "Nikogar ne bodo puščali samega," je zagotovil.

Kot kaže, se bo premešala sestava v mestnem svetu, se torej obetajo nova partnerstva oz. koalicije? "Lista za starejše me je podprla že v sami kampanji, tako da z njimi definitivno vidim sodelovanje, z drugimi bomo pa videli. Na političnem parketu je vse mogoče, smo odprti za dialog, poiskali bomo takšne partnerje, ki bodo pripravljeni voditi, izvesti naš program in seveda da bomo tudi mi v njihovem programu prepoznali te vrednote, ki jih Velenje potrebuje, in programe, ki jih želimo imeti," je dejal za TV Slovenija.

Prioriteta bo reševanje razmer v ZD-ju Velenje

Po poročanju STA-ja je napovedal, da se bo takoj lotil reševanja problematike primarnega zdravstva in se že v prihodnjih dneh sešel z direktorjem Zdravstvenega doma Velenje. Sicer meni, da je program dela široko zastavljen, pri tem pa je po njegovih besedah predvsem pomembno, da gredo po poteh prestrukturiranja in da izkoristijo vse ponujene priložnosti.
"Da bomo tukaj ustvarjali delovna mesta, da bomo tukaj zgradili nova stanovanja, da bomo začeli zeleni prehod. In pa predvsem, kar je zelo pomembno za Velenje, da bomo ohranjali socialno in zdravstveno varnost. To je tisto, kar ljudje potrebujejo," je dejal Dermol.

Šest kandidatov za vodenje Velenja

Za župana Mestne občine Velenje se je potegovalo šest kandidatov. Poleg trenutnega župana Dermola (SD), ki je mandat nastopil leta 2020, ko je bil po smrti dolgoletnega župana Bojana Kontiča (SD) izvoljen na nadomestnih volitvah, še Lidija Šolinc, kandidatka gibanja Resni.ca, Benjamin Strozak, ki je kandidiral s podporo stranke Dobra država in Milan Medved, ki se je za mandat potegoval s podporo volivcev. Lidija Črnko je bila kandidatka Gibanja Svoboda, Jože Hribar pa je na volitvah kandidiral s podporo stranke Naše Velenje.

Mestna občina Velenje leži v vzhodnem delu Šaleške doline, sestavljajo jo tri mestne četrti in 16 krajevnih skupnosti, po podatkih Sursa ima nekaj več kot 33.500 prebivalcev. Velenje je ena od le treh mestnih občin, ki imajo pozitiven prirast prebivalstva (poleg Novega mesta in Slovenj Gradca).