Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Lokalne novice

Dediščina 1500 let Kopra: v središču praznovanja bo škof Nazarij, na razstavi bodo predstavili Toneta Kralja

Koper bo vrhunec praznovanja 1500-letnice mesta proslavil junija, ko bo med drugim predvidoma končana prenova rotunde sv. Elije v Cankarjevi ulici, novo podobo pa bo kazal tudi mestni zvonik, kjer poteka obnova pročelja in stopnišča.

Maribor Na Lentu že 45. slovesno obrezali najstarejšo trto na svetu

Pred Hišo Stare trte na Lentu so dopoldne opravili 45. rez najstarejše trte na svetu. Po besedah skrbnika trte Staneta Kocutarja je slovesna rez dejanje vstopa vinske trte in njenih častilcev v novo rastno obdobje.

5

Lokalne novice

Tradicionalni pohod Jubilejni Jurčičev pohod: od Višnje Gore do Muljave letos 5500 pohodnikov

Več tisoč ljudi se je zjutraj odpravilo na pohod od Višnje Gore do Muljave. Že 30. pohod po Jurčičevi poti je potekal v znamenju 180. obletnice rojstva znanega literata in 160-letnice izida njegove prve knjige, Jurij Kozjak.

2

Obisk ministra Novaka Več kot 80 kmetov v Žalcu zahtevalo večjo vključenost v reševanje problematike poplavne varnosti

Minister za naravne vire in prostor Jože Novak si je v Spodnji Savinjski dolini ogledal stanje ob porečju reke Savinje in se v Žalcu sestal z župani. Medtem se je zunaj protestno zbrala skupina 80 kmetov na traktorjih in s transparenti.

7

Druga najdba v tem tednu Ob novogoriški železniški postaji pirotehniki odkrili še eno neeksplodirano letalsko bombo

Pirotehniki so na gradbišču na novogoriški železniški postaji okoli 10. ure odkrili še eno neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Leži 50 metrov od bombe, ki so jo našli v ponedeljek. Obe bombi bosta odstranjeni hkrati, sporoča občina.

2

Delavci Salonita protestirali: Novela o varstvu okolja bi lahko vodila v zaprtje cementarne

Okoli 200 protestnikov, med katerimi so bili tudi zaposleni v cementarni Salonit Anhovo, je protestiralo proti noveli zakona o varstvu okolja in opozorilo, da bi lahko vodila do zaprtja cementarne, s čimer bi bilo ogroženih več kot tisoč delovnih mest.

13

Lastniki zemljišč kritični do ravnanja občine. Uslužbenka MOL-a: Želeli smo pospešiti postopke.

Dva od lastnikov zemljišč na trasi kanala C0 sta bila na zaslišanju pred preiskovalno komisijo DZ-ja kritična do ravnanja občine in drugih organov pri pridobivanju zemljišč. Uslužbenka občine je ob tem povedala, da so skušali le pospešiti postopke.

10

Ljubljansko barje je umetna krajina z veliko biotsko raznovrstnostjo

Janez Kastelic, direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje, živi na obrobju Ljubljanskega barja in v mirnosti te krajine uživa tudi takrat, ko ni v službi.

V Boletini na Ponikvi je že zacvetela velikonočnica

Na zaščitenem rastišču v Boletini na Ponikvi pri Šentjurju je že vzcvetela zaščitena velikonočnica. Ogrožena rastlina v Sloveniji raste le na štirih rastiščih: na Boču, v Boletini, Ljubični in Zlateči.

5
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov