Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Lokalne novice

Štajerska Na Hajdini bo zrasel nov dom za starejše s 150 posteljami

Med enajstimi načrtovanimi domovi za starejše, ki so prejeli koncesije ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, je tudi dom, ki bo zrasel na Hajdini. Na občini pravijo, da lahko vlagatelj začne takoj graditi.

1

Gorenjska Vlada naredila korak k izgradnji blejske obvoznice

Vlada je na današnji seji odločila, da je projekt izgradnje blejske južne obvoznice prostorska ureditev državnega pomena. Gradnja naj bi se začela septembra, je napovedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

15

Grozi podor Priljubljena pešpot med Piranom in Fieso spet zaprta, a ljudi to ne ustavi

Na Obali je znova zaprta ena najbolj priljubljenih pešpoti. Med Piranom in Fieso namreč spet grozi podor kamnine s piranskega klifa. Pred letom in pol je občina končala zadnjo sanacijo, takrat je s pobočja zgrmelo kar 15 kubičnih metrov skal.

11

Zdravje Daniel Grabar na direktorski stolček soboške bolnišnice

Svet zavoda soboške bolnišnice je za novega direktorja bolnišnice izbral dosedanjega strokovnega direktorja Daniela Grabarja. Zanj je bilo vseh devet članov sveta. Njegov protikandidat je bil predstojnik očesnega oddelka bolnišnice Satar Baghrizabehi.

1

Dediščina V Muzeju norosti, ki se mora izseliti, razočaranje nad neodzivnostjo ministra Ciglerja Kralja

V Muzeju norosti, ki deluje v gradu Cmurek na Tratah in mu je na začetku tega meseca upravljavec odredil izselitev, so razočarani nad neodzivnostjo ministra Janeza Ciglerja Kralja.

14
Več novic

Prekmurje

Prekmurska plesa sotiš in šamarjanka vpisana v register nesnovne dediščine

Sotiš je ples, ki ga pod različnimi imeni poleg Prekmurja poznamo tudi v drugih delih Slovenije, a se je izvajalsko najdlje ohranil prav tam, šamarjanka pa je prekmurska različica vzhodnoštajerske mašarjanke.

Organizaciji v Porabju prejeli spominski znak za pomoč Sloveniji med pandemijo

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch je v Monoštru Zvezi Slovencev na Madžarskem in Državni slovenski samoupravi podelila spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 ter za pomoč Sloveniji med pandemijo.

Digitalizacija vsebin Splošne knjižnice Ljutomer, ki je precej več kot zgolj knjižnica

"Pripravljamo novosti s področja kulturne dediščine, bralce seznanjamo z uporabno novih medijev, predstavili bi radi kulinariko, seveda na nov način, predstavljamo obrti, naše običaje, praznike ..." pravi direktorica Splošne knjižnice Ljutomer.

2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov