Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Lokalne novice

Prvič na tem območju V Halozah medved presenetil lovca; svarila, da bo takih dogodkov vse več

V bližini naselja Čermožiše v občini Žetale, tik ob hrvaški meji, je lovec, ki se je v noči s torka na sredo vračal z lova na divje prašiče, naletel na medveda in ga ustrelil.

109

Razstave Donacija očetovih del: ajdovska galerija bogatejša za več kot 300 del Vena Pilona

V Pilonovi galeriji Ajdovščina so pripravili razstavo izbranih del Vena Pilona, ki so v galerijo prispela z novo donacijo njegovega sina Dominiqua Pilona. Donacija je z več kot 300 deli obogatila stalno zbirko njegovih del.

Ljubljana Podpis dogovora za sodelovanje države pri projektih v Ljubljani

MOL je z ministrstvom za javno upravo podpisal dogovor o izvajanju programov na podlagi zakona o glavnem mestu, v katerega je vključenih več infrastrukturnih projektov, tudi ureditev prostorske problematike zapora in sodišč.

16

Preprečevanje utopitev V Solkanu več mogočih ukrepov, tudi zagotovitev reševalcev in postavitev opozorilne signalizacije

Po lanski utopitvi dečka na območju rekreacijskega centra Solkan so predstavniki Soških elektrarn vodstvu novogoriške občine predstavili študijo o mogočih ukrepih, s katerimi bi lahko kopalcem zagotovili večjo varnost.

2

Gospodarstvo 100 let Salonita: napovedi o zeleni prihodnosti in kritike o izigravanju tamkajšnjih prebivalcev

Mineva 100 let, odkar so prvič zagnali anhovske peči, na temelju katerih je nastal Salonit Anhovo. V cementarni napovedujejo, da bo njena prihodnost brezogljična. V iniciativi Danes ob tem opozarjajo, da je podjetje ključni vir izpustov živega srebra.

2
Več novic

Prekmurje

Pogojna kazen nekdanjemu županu Štihcu zaradi posojila Muri 05

Nekdanjega murskosoboškega župana Antona Štihca je sodišče obsodilo na pogojno kazen zaradi posojila Komunale Murska Sobota nogometnemu društvu Mura 05. Nadzornike komunale je v isti zadevi sodišče oprostilo, sodba pa še ni pravnomočna.

4

Tednik Porabje izhaja že trideset let

V Porabju je pred 30. leti začel izhajati tednik Porabje, ki je edini slovenski časopis na Madžarskem, namenjen informiranju porabskih Slovencev v maternem jeziku. Po treh desetletjih ima časopis osveženo podobo, izhaja pa na več straneh.

Prekmurska plesa sotiš in šamarjanka vpisana v register nesnovne dediščine

Sotiš je ples, ki ga pod različnimi imeni poleg Prekmurja poznamo tudi v drugih delih Slovenije, a se je izvajalsko najdlje ohranil prav tam, šamarjanka pa je prekmurska različica vzhodnoštajerske mašarjanke.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov