Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Lokalne novice

Goriško Za pogoreli Kras že poteka zbiranje sredstev, napovedani so tudi dražbe in dobrodelni dogodki

Tri občine, ki jih je prizadel največji požar v zgodovini Slovenije, so zagnale kampanjo Skupaj za Kras. S Fundacijo Vrabček upanja so podpisale pogodbo za zbiranje namenskih sredstev, tudi prek SMS-donacij.

18

Ljubljana Dars namerava prenoviti avtocestni priključek Ljubljana zahod na Dolgem mostu

Dars je objavil javno naročilo za izbor izvajalca preureditve avtocestnega priključka Ljubljana zahod s prenovo krajšega odseka Tržaške ceste, ki ga ljubljanska občina v sklopu nedavne celovite prenove te vpadnice ni posodobila.

44

Dediščina Revitalizacija gradu Podčetrtek, ki se prvič omenja leta 1261

Občina Podčetrtek je od ministrstva za kulturo prejela odločbo za sofinanciranje obnove gradu Podčetrtek v vrednosti 1,61 milijona evrov. Iz občinskega proračuna bo za obnovo šlo 883.000 evrov.

3

Maribor Inšpekcija zahteva fiksiranje ograje na mostu na Mariborski otok

Po ogorčenju javnosti zaradi zasilno urejene ograje in pohodne površine na mostu na Mariborski otok, kjer se nahaja edino javno letno kopališče v Mariboru, je mariborska občina prejela inšpekcijsko odločbo, da mora nemudoma urediti zadevo.

1

Maribor Rekordna izposoja mariborskih koles MBajk

Uporaba sistema MBajk je izjemna, Maribor pa je po številu izposoj koles celo prvi na svetu. V treh mesecih je bilo opravljenih 170.000 izposoj, vsako kolo si na dan izposodijo povprečno 9-krat, kar je največ med vsemi 60 mesti s tem sistemom souporabe.

7

Mesec: Zaradi referenduma jeseni oskrbnine v DSO-jih višje za 22 odstotkov

V domovih za starejše občane se bodo jeseni oskrbnine zvišale za 22 odstotkov. Napovedani referendum na uveljavitev novele zakona o dolgotrajni oskrbi namreč preprečuje, da bi domovi jeseni prejeli dodatnih 30 milijonov evrov za ohranitev oskrbnin.

397

Zaradi barvanja do 12. avgusta zaprt predor pod Ljubljanskim gradom

Zaradi izvajanja vzdrževalnih del bo od četrtka, 4. avgusta, od 5. ure do petka, 12. avgusta 2022, do 24. ure za ves promet zaprt predor pod Ljubljanskim gradom. Predor bodo na novo pobarvali.

1

Ministrica razrešila načelnika ljubljanske upravne enote Bojana Babiča

Načelnik Upravne enote Ljubljana Bojan Babič je za Delo potrdil, da je prejel pismo ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, da je z 31. avgustom razrešen. Babič je napovedal, da bo razrešitev komentiral v četrtek dopoldne.

104

Zavod Hrastovec prejel denar za delni obnovi gradu Hrastovec in Cmurek

Socialnovarstveni zavod Hrastovec je v zadnjem tednu pridobil skupaj 150.000 evrov državnega denarja za dve naložbi. Približno 100.000 evrov bo namenjenih za obnovo baročnega stopnišča na gradu Hrastovec, preostali denar pa za obnovo gradu Cmurek.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov