Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Lokalne novice

Župani Prekmurja Župan občine Odranci: Ne pričakujemo dodatnih koristi od poimenovanja pokrajine

"To bo politična tvorba po načelu “indijanskih rezervatov” v Ameriki," o pobudah za ustanovitev pomurske pokrajine meni župan Odrancev. Gospodarski in turistični potencial svoje občine pa vidi v izkoriščanju termalne vode.

7

Ljubljana Ljubljana: Od aprila za 10 centov dražji mestni avtobus, višje tudi parkirnine

Enkratna vožnja z ljubljanskimi avtobusi LPP bo s 1. aprilom dražja za 10 centov, je sklenil ljubljanski mestni svet, ki je zeleno luč prižgal tudi za podražitev parkirnin v mestnem središču.

12

Maribor V Mariboru prenavljajo železniško postajo, ki bo dobila bolj potniški status

Začela se je prenova glavne železniške postaje v Mariboru. Končana naj bi bila jeseni prihodnje leto. Dela na tirih so se že začela, izvedli pa jih bodo tako, da bodo motnje za potnike čim manjše.

4

Ljubljana Prenove: z lepim vremenom se bo v Ljubljani odprlo še več gradbišč

Zaradi gradnje kanalizacije in preureditve druge cestne infrastrukture bo do 30. aprila zaprta Cesta dveh cesarjev na jugu Ljubljane. Mestni avtobusi na liniji 1D bodo v tem času vozili po skrajšani trasi do obračališča Mestni log.

29

Kulinarika Dolenjska prva v Sloveniji dobila kulinarični zemljevid

Dolenjska je kot prva regija v Sloveniji dobila kulinarični zemljevid. V okviru strategije gastronomije Dolenjske so razvili piramidni sistem značilnih in prepoznavnih jedi.

4
Več novic

Prekmurje

Pomurci bi radi ustanovili svojo regijo

Svet pomurske razvojne regije predlaga ustanovitev pomurske pokrajine in pokrajin po vsej državi. Zakon mora sprejeti DZ z dvotretjinsko večino glasov, kar je razlog, da sta vsaj dva poskusa ustanovitve pokrajin že padla v vodo.

13

"Večjezičnost in multikulturnost sta prihodnost vseh nas"

Prekmurski model dvojezičnega izobraževanja velja za učinkovit način za doseganje dvojezičnosti, je na posvetu zatrdil predsednik DZ-ja Dejan Židan. Večjezičnost in multikulturnost sta resničnost in prihodnost sodobnega sveta, je prepričan.

15

Razstava Panonske refleksije na lendavskem gradu

Na lendavskem gradu so v organizaciji Fotografskega društva Pannonia odprli razstavo fotografij z naslovom Pannonia Reflections.