Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Lokalne novice

Ljubljana Na Gornjem trgu v Ljubljani se je porušil del zapuščene hiše

Na Gornjem trgu v Ljubljani se je okoli 14.20 porušil del starejše, zapuščene hiše. Po do zdaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan.

17

Primorje Uprava za pomorstvo v mandračih odstranjuje nezakonite priveze na mrtvih sidrih

Letos namerava uprava narediti red na koprskem in ankaranskem območju. Samo pred Valdoltro so odstranili 25 betonskih blokov, na mrtvih sidrih pa je tam privezanih še 33 plovil.

2

Izolski prostorski načrt Občane skrbi širitev stavbnih površin na račun kmetijskih zemljišč

Osnutek izolskega občinskega prostorskega načrta je razgrnjen. Nastajal je dolgo, dobrih 15 let. Krajani si želijo, da bi se javna razgrnitev še podaljšala. Enkrat se je že, in sicer do konca julija.

4

Goriško V novogoriški občini bodo zamenjali javne luči z LED-svetilkami

Mestna občina je z družbo Interenergo podpisala koncesijsko pogodbo za posodobitev, upravljanje in vzdrževanja javne razsvetljave na območju novogoriške občine. Vrednost projekta znaša nekaj manj kot milijon in stodvanajst tisoč evrov.

3

Okolje Prve analize vzorcev vode v Rakovem Škocjanu niso pokazale onesnaženja

Prve analize vzorcev v Rakovem Škocjanu, ki so jih opravili po požaru, ki je pretekli četrtek izbruhnil v Fragmatu v občini Cerknica, niso pokazale onesnaženja, so sporočili z Arsa, kjer so na območju vodnega črpališča Malni vzpostavili več merilnih enot.

1
Več novic

Prekmurje

Romi v likovni umetnosti

Prvi, ki je Rome v slovenskem prostoru upodobil v likovni umetnosti, je bil prekmurski akademski slikar, Ludvik Vrečič. V Pomurskem muzeju v Murski Soboti je na ogled razstava njegovih del.

1

Prekmurje skozi zgodovino in umetnost

Avgusta bomo praznovali stoto obletnico Prekmurja. Kakšen je kulturni pomen tega jubileja za samo Prekmurje in kaj za širši slovenski prostor? Kako ga razumeti v kontekstu zgodovine, politike, kulture oziroma literature in umetnosti?

Simpozij SAZU: V arhivih še veliko neraziskanega gradiva o Prekmurju

Slovenci smo skozi stoletja več izgubili kot pridobili, zato je priključitev Prekmurja ena od svetlejših točk, je zgodovinar Božo Repe poudaril na simpoziju ob 100. obletnici teh dogodkov. Kljub temu pa še danes ostaja to najmanj raziskana pokrajina.

1