Lokalne novice
slice
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski
Lani več kot 25.000 obiskovalcev s plačano vstopnico, 18. januar 2018 ob 14:22 Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
9
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo
5
17. januar 2018 ob 18:15 Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih.
Posočje je stresel zmeren potresni sunek
2
17. januar 2018 ob 13:20 Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
Od družinske vile do hiše ustvarjalnosti: Pionirski dom obnovljen v novo leto
17. januar 2018 ob 17:43 Hiša ustvarjalnosti, umetnosti in drugih dejavnosti Pionirski dom – Center za kulturo mladih je od svoje zgraditve konec 19. stoletja do danes doživela več preobrazb, zadnja med njimi je bila ...
Lahko Velenjsko jezero poplavi Šoštanj?
38
16. januar 2018 ob 13:23 Prebiva lce Šoštanja, ki se jim zaradi izkopavanja premoga že več desetletij tresejo tla in se med njimi širi smrad plinov iz jame, je preplašila novica, da bi jih lahko celo poplavilo.
Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
7
Že prihodnje leto po pol stoletja spet z vlakom do Kočevja Medtem ko naj bi bil aprila končan drugi del prenove in nadgradnje 12,2-kilometrskega dela kočevske železniške proge med Ribnico in Kočevjem, je zdaj objavljeno javno naročilo za še tretji del ...
48
Se bosta projekta Emonika in Kolizej vendarle premaknila z mrtve točke? Družba Prime Kapital, ki sodeluje pri razvoju komercialnega dela Emonike, naj bi v projekt investirala skupaj z družbo Mas Real Estate.
25
Na Dolgem mostu kmalu novo železniško postajališče Ta mesec se začenja izvajanje 3,2 milijona evrov vrednega projekta ureditve sedmih obstoječih in gradnje treh novih železniških postajališč, večinoma v Ljubljani in okolici.
57
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
9
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
2
Trebnje se ob 150-letnici smrti spominja misijonarja Barage V Trebnjem so se ob 150-letnici smrti spomnili slovenskega misijonarja, škofa, etnologa, jezikoslovca in pisca več knjig Friderika Ireneja Barage.
12
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
70
Ameriški poslovnež le ni rešitelj Vinaga: kupnine ni od nikoder Stečajni upravitelj je v petek zaman čakal na slaba dva milijona evrov kupnine za mariborski Vinag - tri mesece od sklenitve pogodbe tako očitno ni bilo dovolj časa, da bi ameriški poslovnež ...
28
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
5

Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri domačih nalogah za dečke iz Konga
Iščemo prostovoljca_ko, ki bi fantom iz Konga pomagal pri domačih nalogah. Fantje obiskujejo 2., 4. in 6. razred in potrebujejo pomoč predvsem zaradi razumevanja slovenščine. Vsi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

08:40 Odmevi
09:10 Kultura

Radio Koper

08:45 Radijska kronika
09:00 Dopoldan in pol

Radio Maribor

08:30 Infoservis
09:00 Novice
Kazalo