V Ledni dvorani v Mariboru se je tokrat zbralo okoli 200 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Ledni dvorani v Mariboru se je tokrat zbralo okoli 200 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

V uvodni tretjini je začetni zaostanek izničil Žiga Pance v 14. minuti, v 15. minuti druge tretjine je gostitelje v vodstvo popeljal Robert Sabolič, Poljaki pa so sekundo pred koncem drugega dela izenačili in v 42. minuti spet povedli. Za novo slovensko izenačenje je nato poskrbel Pance v 48. minuti.

Sorodna novica Slovenci po kazenskih strelih premagali neugodne Poljake

V podaljšku zadetka ni bilo, pri kazenskih strelih pa so bili Slovenci neuspešni. Niti eden od petih izvajalcev ni zadel, na drugi strani pa je kot edini v zadnji seriji svojega izkoristil Patryk Wronka in Poljski zagotovil zmago.

Selektor Matjaž Kopitar je misli že usmeril k naslednjima pripravljalnima tekmama naslednji teden na Bledu proti Italiji. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Matjaž Kopitar je misli že usmeril k naslednjima pripravljalnima tekmama naslednji teden na Bledu proti Italiji. Foto: www.alesfevzer.com

Za Slovenijo so igrali Aleksandar Magovec, Matic Podlipnik, Bine Mašič, Nejc Stojan, Miha Štebih, Kristjan Čepon, Aljoša Crnović, Anže Kuralt, Blaž Gregorc, Tadej Čimžar, Blaž Tomaževič, Miha Zajc, Gregor Koblar, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Miha Beričič, Rok Kapel, Nik Simšič, Robert Sabolič in Žiga Pance.

Četrtkovo tekmo je Slovenija, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine, dobila s 3:2 po kazenskih strelih.

Naslednja testa čakata Slovence naslednji teden na Bledu, ko bodo v četrtek in petek v podobnem ritmu kot tokrat s Poljaki (ena večerna tekma in naslednji dan takoj zgodnjepopoldanska) igrali še z Italijani.

Štebih: V četrtek smo zmagali s slabo igro, tokrat pa smo izgubili z dobro igro

Šturm, Sodja in Kapel niso več v kadru
Jaka Šturm, Jaka Sodja in Rok Kapel so se že poslovili od izbrane vrste.

"V drugi tretjimi bi morali voditi že s 4:1, nato pa smo prejeli zadetek v zadnji sekundi za 2:2. Vsi gledajo le napake vratarjev in branilcev, a napaka je tudi, če iz petih priložnosti ne dosežeš dva ali tri zadetke. To se nam dogaja. Poljaki so neugoden tekmec, ki je zelo učinkovit," je razmišljal selektor Matjaž Kopitar.

"Mi nismo igrali z udarno postavo. Številni igralci so se izkazali in mislim, da smo na dobri poti. Tri prijateljske tekme bomo odigrali ob zgodnji uri, ker bomo na svetovnem prvenstvu dvakrat tudi igrali zelo zgodaj. Priprava na tekmo je takrat drugačna," je še dodal Kopitar.

Selektor Kopitar zadovoljen po obeh tekmah s Poljaki v Mariboru

Pripravljalni tekmi, Maribor:
POLJSKA – SLOVENIJA
* 3:4 (1:1, 1:1, 1:1)
Ciura 3., Dziubinski 40., Gorny 42.; Ž. Pance 14., 48., Sabolič 35.

Odigrano v četrtek:
SLOVENIJA – POLJSKA
* 3:2 (1:1, 1:1, 0:0)
600; Maver 8., 23.; Lyszczarczyk 14., 35.
* - po kazenskih strelih