Luka Maver je dosegel oba zadetka za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Maver je dosegel oba zadetka za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com

Izbrana vrsta bo do začetka SP-ja, prva tekma Slovence čaka 13. maja, skupno odigrala deset prijateljskih tekem. Današnja s Poljsko je bila prva od dveh v zaporednih dneh s tem tekmecem, ki se bosta na istem prizorišču v Mariboru pomerila še v petek ob 13.00.

Maver dvakrat unovčil "power play"
Risi so povedli v 8. minuti, ko je bil na kazenski klopi Kamil Paszek zaradi udarca s palico. Po strelu Matica Podlipnika z modre črte je plošček iz bližine v mrežo poslal Maver.

Po četrt ure so Poljaki izenačili. Po levi strani je v protinapadu ušel Alan Lyszczarczyk, preigral Krošlja in z bekhendom zatresel mrežo.

Gašper Krošlej je bil nemočen pri obeh zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Krošlej je bil nemočen pri obeh zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com

V 23. minuti sta bila v isti akciji izključena Filip Komorski in Lyszczarczyk. Slovenci so imeli kar dve minuti prednost dveh igralcev več. Ogromno prostora sta že po 14 sekundah izkoristila Ken Ograjenšek in Maver, ki je podajo z leve strani potisnil v mrežo.

Spretni Lyszczarczyk znova izenačil
Hitri Lyszczarczyk je povzročal velike težave risom. V 35. minuti je znova ušel po levi strani, zadrsal je za vrata in na drugi strani s starim trikom ukanil Krošlja za 2:2.

Drozg, Mašič in Kapel natančni pri kazenskih strelih
V zadnji tretjini golov ni bilo, pa tudi ne v petminutnem podaljšku in o zmagi je odločalo izvajanje kazenskih strelov. Pri teh so bili gostitelji natančnejši, zadeli so Jan Drozg, Bine Mašič in Rok Kapel.

Risi po kazenskih strelih ugnali Poljake v Mariboru

Pripravljalne tekme, Maribor:
SLOVENIJA – POLJSKA
* 3:2 (1:1, 1:1, 0:0)
600; Maver 8., 23.; Lyszczarczyk 14., 35.
* – po kazenskih strelih

Postava Slovenije:

Vratarja: Gašper Krošelj, Luka Gračnar.

Branilci: Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Bine Mašič, Nejc Stojan, Žiga Pavlin, Miha Štebih, Kristjan Čepon, Aljoša Crnović.

Napadalci: Jan Drozg, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Tadej Čimžar, Blaž Tomaževič, Miha Zajc, Gregor Koblar, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Miha Beričič, Rok Kapel, Nik Simšič.


Petek ob 13.00, Maribor:
POLJSKA – SLOVENIJA

20. april, Bled:
SLOVENIJA – ITALIJA

21. april, Bled:
ITALIJA – SLOVENIJA