Tadej Čimžar je dosegel odločilni zadetek dve minuti pred koncem. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar je dosegel odločilni zadetek dve minuti pred koncem. Foto: www.alesfevzer.com

Na sredni tekmi so varovanci Matjaža Kopitarja stare znance – obe ekipi sta si uvrstitev na elitni SP zagotovili lani na drugoligaškem prvenstvu v Ljubljani – premagali kar s 4:0. V vratih je priložnost tokrat dobil Gašper Krošelj (na prvi je branil Luka Gračnar).

Tokrat so Madžari povedli v 9. minuti, ko je zadel Peter Vincze ob prednosti igralca več. V prvi tretjini sta za preobrat poskrbela Blaž Tomaževič (10.) in Jan Drozg (18.). V drugi tretjini so gostitelji izenačili, v 35. minuti je zadel Vilmos Gallo.

Zmago so si Slovenci zagotovili v zadnjih minutah, ko je najprej v 58. zadel Tadej Čimžar, dobro minuto zatem, ko so Madžari iz vrat potegnili Miklosa Rajhno, pa je bil uspešen še Blaž Gregorc.

Kopitar določil reprezentanco za SP
Selektor Kopitar je po tekmi določil potnike za zadnjo tekmo pred SP-jem na Danskem v torek v Københavnu. Ta seznam je načeloma tudi seznam potnikov v Rigo.

Na Kopitarjevem seznamu so vratarji Luka Gračnar, Gašper Krošelj in Žan Us, branilci Aljoša Crnović, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik in Miha Štebih ter napadalci Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Jan Urbas, Miha Verlič in Miha Zajc.

Prihodnjo soboto začetek SP-ja proti Švici
Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

Selektor Kopitar po drugi zmagi v Budimpešti vidi še precej rezerv

Pripravljalne tekme, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Vincze 9., Gallo 35.; Tomaževič 10., Drozg 18., Čimžar 58., Gregorc 59.

Odigrano v sredo:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Simšič 25., Stojan 30., Kuralt 46., Drozg 58.

Torek, 9. maja, Köbenhavn:
DANSKA - SLOVENIJA