Anže Kuralt že pet sezon igra na Madžarskem za Fehervar v IceHL-u, v reprezentanci pa je kot po pravilu med strelci na tekmah z Madžari. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Kuralt že pet sezon igra na Madžarskem za Fehervar v IceHL-u, v reprezentanci pa je kot po pravilu med strelci na tekmah z Madžari. Foto: www.alesfevzer.com

Po uvodni tretjini brez golov je Slovenijo v vodstvo v 25. minuti popeljal Nik Simšič po podaji Luka Mavra. Sredi tekme je Nejc Stojan podvojil vodstvo, za 2:0 sta mu podala Ken Ograjenšek in Jan Drozg.

Gračnar ostal nepremagan

V zadnji tretjini je na 3:0 povišal udarni napad: Robert Sabolič in Rok Tičar sta podala, natančno pa je streljal Anže Kuralt. Vse dvome o zmagovalcu prvega od dveh medsebojnih soočenj v dveh dneh je v 58. minuti razblinil Drozg, ki ga je zaposlil Aleksandar Magovac.

Ob končnem izidu 4:0 se je z zaklenjenimi vrati proslavil Luka Gračnar.

Risi brez udarnega napada zanesljivo zmagali

"Povratna" tekma, Danska in nato SP

V četrtek ob 19.00 sledi v madžarski prestolnici še drugo soočenje z Madžari, nato pa se po kratkem postanku doma risi odpravijo na Dansko še za zadnjo pripravljalno tekmo, preden bodo prihodnjo soboto v Rigi začeli svetovno prvenstvo elitne divizije.

Varovanci Matjaža Kopitarja so v okviru priprav na SP 2023 odigrali že osem tekem, proti Madžarski pa so dosegli peto zmago, prvo brez prejetega zadetka.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v Rigi v skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma rise čaka 13. maja, ko se bodo pomerili s Švico.

Risi za zaprtimi vrati premagali Madžare

PRIPRAVLJALNE TEKME ZA SP 2023

MADŽARSKA – SLOVENIJA
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Simšič 25., Stojan 30., Kuralt 46., Drozg 58.

Četrtek ob 19.00, Budimpešta:
MADŽARSKA – SLOVENIJA

Ponedeljek, 9. maja, København:
DANSKA – SLOVENIJA