Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala peto pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom elitne skupine maja v Rigi in četrtič zmagala. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala peto pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom elitne skupine maja v Rigi in četrtič zmagala. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so hitro povedli, v šesti minuti je po podajah Blaža Gregorca in Žige Jegliča zadel Jan Urbas. Slovenija je imela takrat dva igralca več na ledu. V 12. minuti so gostitelji podvojili prednost, takrat je zadel Jeglič, podala pa sta Gregorc in Ken Ograjenšek. Spet je bil za Italijane usoden slovenski "power play".

Sorodna novica Risi v drugi tretjini napolnili mrežo Italijanov

Drugi del igre je minil brez zadetkov, v tretjem pa so Italijani sprva zmanjšali zaostanek, ko je v 48. minuti (ob igralcu več na ledu) zadel Marco Zanetti. Z igralcem več pa so bili Slovenci znova uspešni v 51. minuti, spet je zadel igralec tekme Jeglič, podala sta Urbas in Gregorc. Tudi četrti gol na tekmi so domači dosegli ob številčni premoči na ledu (Italijani so imeli 11 malih kazni). V 60. minuti je bil uspešen Tadej Čimžar, podala pa sta Nik Simšič in Blaž Tomaževič.

Kopitar: Tekmo je treba rešiti prej kot v zadnjih minutah
"Ogromno dobrih stvari je bilo, glede na včeraj smo nekatere stvari analizirali in predelali. Obrambna tretjina je bila bistveno boljša kot včeraj, le zaključek ni bil dober, saj smo imeli ogromno priložnosti. Tekmo je treba rešiti prej kot v zadnjih minutah," je povedal Matjaž Kopitar, ki je danes nekoliko spremenil postavo. Namesto Anžeta Kuralta, Roberta Saboliča in Roka Tičarja so zaigrali člani Bremerhavna Jeglič, Urbas in Miha Verlič. V vratih je bil Luka Gračnar.

Risi z Urbasom, Jegličem in Verličem nadigrali Italijo na Bledu

Priložnost so danes dobili še branilci Kristjan Čepon, Aljoša Crnović, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Miha Štebih in Nejc Stojan ter napadalci Miha Beričič, Tadej Čimžar, Gregor Koblar, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Simšič, Blaž Tomaževič in Miha Zajc.

Izbranci Matjaža Kopitarja so včeraj zmagali s 4:2. Izbrana vrsta bo do začetka SP-ja (prva tekma Slovence čaka 13. maja) odigrala še pet prijateljskih tekem. Prihodnji teden Slovence v Parizu čakata dvoboja s Francijo v petek in soboto.

Pripravljalna tekma, Bled:
SLOVENIJA – ITALIJA
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Urbas 6., Jeglič 12., 51., Čimžar 60.; Zanetti 48.