Risi so najboljšo igro prikazali v drugi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Risi so najboljšo igro prikazali v drugi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

Prejšnji teden je Slovenija igrala dve tekmi v Mariboru s Poljsko, obe sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo pa izgubili s 3:4.

V vodstvu slovenske izbrane vrste so se odločili za podobno zgoščen ritem, kot jih čaka na SP-ju sredi maja v Rigi, zato so dve tekmi načrtovali tesno skupaj, eno večerno in naslednji dan že zgodnjepopoldansko.

Gregorc edini strelec v uvodni tretjini
Na prvem obračunu z zahodnimi sosedi so Slovenci slavili po zaslugi dobre druge tretjine. Po vodstvu, za katerega je poskrbel Blaž Gregorc v 15. minuti, so Italijani sicer izenačili že v 30. sekundi druge tretjine, ko je bil natančen Daniel Ross Tedesco.

Selektor Matjaž Kopitar želi z zgoščenim ritmom tekem pripravite igralce na težke preizkušnje v Rigi. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Matjaž Kopitar želi z zgoščenim ritmom tekem pripravite igralce na težke preizkušnje v Rigi. Foto: www.alesfevzer.com

Trije goli risov v desetih minutah
Nik Simšič je ob prednosti igralca več ušel po desni strani in z močnim strelom matiral Gianluco Vallinija v 27. minuti. Luka Maver je dve minuti zatem povišal vodstvo na 3:1. Še pred koncem druge tretjine je nov "power play" izkoristil Ken Ograjenšek.

V zadnji tretjini je Tedesco še enkrat ukanil Gašperja Krošlja, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama (na klopi je bil še Luka Gračnar), a je Slovenija brez težav zadržala vodstvo in zmagala.

Izbrana vrsta bo do začetka SP-ja, prva tekma Slovence čaka 13. maja proti Švici, skupno odigrala deset prijateljskih tekem.

Sredstva s tekme bodo namenili za pomoč Alešu Kranjcu
Današnji obračun na Bledu pa je imel tudi dobrodelno noto. Pri Hokejski zvezi Slovenije so sredstva s te tekme namenili za pomoč nekdanjemu reprezentantu Alešu Kranjcu, ki se bojuje z zahrbtno boleznijo, amiotrofično lateralno sklerozo. Izkupiček so tako pri HZS-ju namenili Kranjcu za pomoč pri zdravljenju in operaciji v ZDA.

Risi na pripravljalni tekmi na Bledu boljši od Italijanov

Pripravljalni tekmi, Bled:
SLOVENIJA – ITALIJA
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Gregorc 14., Simšič 27., Maver 29., Ograjenšek 37.; Tedesco 21., 47.

Postava Slovenije:
Gašper Krošelj, Luka Gračnar; Kristjan Čepon, Aljoša Crnović, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Miha Štebih, Nejc Stojan; Miha Beričič, Tadej Čimžar, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Miha Zajc.

Petek ob 13.00:
ITALIJA – SLOVENIJA