Tadej Pogačar se bori za svojo tretjo zmago na Dirki po Franciji. Foto: EPA
Tadej Pogačar se bori za svojo tretjo zmago na Dirki po Franciji. Foto: EPA

Ogromno je tem, ki bi jih mirno odprli v tem jutranjem delu programa, ki je namenjen dogajanjem v športu. Ko pa si del karavane ene najbolj gledanih športnih prireditev, ki si sledi iz leta v leto, pa je teh možnosti na pretek. V teh dneh imate možnost ravno pri nas poslušati pogovor z znamenitim novinarskim kolegom Davidom Walshem iz Irske. Zelena dežela, kot ji radi rečemo, ima dvakrat več prebivalcev, kot nas je v Sloveniji. Tudi oni so imeli zlato obdobje svojega kolesarstva, ko sta svetovni konkurenci kraljevala Stephan Roche in Sean Kelly. Mirno je ugledni gospod omenil, naj uživamo v zdajšnjih dosežkih naših kolesarjev, predvsem obeh najboljših, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, češ da se nam po njunem odhodu s scene, to ne bo nikoli več ponovilo.

Sorodna novica Brajkovič: Pogačar je letos boljši, ekipa je boljša, dirka pametneje

Tu je hitro tema, ob kateri bi lahko uživali še nekaj naslednjih stavkov, saj se nam v tem letu obeta še ena nadgradnja vsega tistega, kar smo že dočakali denimo v zadnjih petih letih. Lahko se celo zgodi, da bi vse tri velike dirke dobila omenjena Slovenca. Primož Roglič je že zadnji rimski kolesarski imperator, Tadej Pogačar je na najboljši poti, da se vrne na kolesarski tron v galski deželi. Dirka po Španiji pa je Primožu Rogliču tako ali tako najbolj domača dirka in ni vrag, da se v Madridu septembra še četrtič kot osrednji matador povzpne na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Upam, da oba šampiona tega ne poslušata, saj ne glede na vse dosežke zadnjega obdobja, sploh pa letošnjega leta, vedno poudarjata da ju zanima le naloga, ki ju čaka na dotični dan. To, da oba zanima le dogajanje iz dneva v dan, se marsikomu zdi že popolnoma zlajnano, ampak vražje drži. Vsakemu športniku, ne samo kolesarjem, vedno največ šteje le zadnji dosežek.

Tu potem hitro misli preusmerimo recimo v francoski kolesarki šport. Sploh, ko ga povežemo z domačim krogom in koliko časa ga Galci že niso osvojili. Kot uteho so potem iznašli vsaj dnevno zmago na dan Bastille. Pa tudi to uspe vse manjkrat. Včeraj so bili številni v ubežni skupini, pa tudi v tem letu ni šlo. Obenem pa imajo recimo v TOP 20 prav Francozi največ svojih predstavnikov, ampak tudi tokrat nikogar, ki bi Dirko po Franciji lahko tudi dobil na Elizejskih poljanah. V omenjeni druščini so trenutno predstavniki kar desetih držav. In kot sta nas Primož in Tadej razvadila, je tudi tokrat zraven eden izmed naših kolesarskih mušketirjev. In kot nas je spomnil iz svojih izkušenj že omenjeni kolega Walsh, zgolj uživajmo. Ob trasi Toura ali doma pred televizijskimi zasloni, še najraje pa bomo slišali, da z nami ob radijskih sprejemnikih. In zgolj prikimal bom kolegu, uživajmo, dokler traja. Ter dodal, naj traja čim dlje.