Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Dirka po Franciji - Arhiv

Bernal na Giro, nad Slovenca v Franciji pa z navezo Thomas in Carapaz

Kolesarstvo Bernal na Giro, nad Slovenca v Franciji pa z navezo Thomas in Carapaz

Vrhovni šef britanske kolesarske ekipe je razkril karte, na katere bo Ineos Grenadiers igral na tritedenskih dirkah. Zmagovalec Toura 2019 Egan Bernal bo vodja na Dirki po Italiji, medtem ko bosta v Franciji prva aduta Geraint Thomas in Richard Carapaz.

Plugge: Že na štartu smo dve minuti in pol v zaostanku za Pogačarjem

Dirka po Franciji Plugge: Že na štartu smo dve minuti in pol v zaostanku za Pogačarjem

Skrbno skovani načrti Jumba Visme so se začeli rušiti že pol dneva po uradni predstavitvi načrtov za 2021. Poraz na 107. Dirki po Franciji je Primož Roglič predelal v dveh dneh, a vodjem nizozemske ekipe se še vedno prikazujet Tadej Pogačar in kronometer.

Jumbo Visma znova z Rogličem na čelu po zmago na Touru

Kolesarstvo Jumbo Visma znova z Rogličem na čelu po zmago na Touru

Vodilna kolesarska ekipa svetovne lestvice si je po pričakovanjih za glavni cilj v letu 2021 zadala zmago na Dirki po Franciji. Prvi med tremi predvidenimi sokapetani Jumbo Visme je vnovič Primož Roglič, lani drugouvrščeni in prvi na UCI-lestvici.

Jan Polanc: Cilj je biti dober Tadejev pomočnik

Kolesarstvo Jan Polanc: Cilj je biti dober Tadejev pomočnik

Senca, ščit, vodonoša, oproda, pribočnik ... ali preprosto najtesnejši pomočnik. Jan Polanc bo tudi v letu 2021 kolesaril skorajda izključno v službi Tadeja Pogačarja: cilj je biti ob njem na Touru in Vuelti ter tudi na olimpijskih igrah.

Kolesarstvo "Že zdaj smo močnejši od Jumba," v smehu odgovarja Pogi

Natrpan urnik, poln najmočnejših dirk, veliko ciljev, tako na etapnih kot enodnevnih klasikah, a tudi v reprezentančnem dresu. "Vse se vrti okoli Toura, a sem koristen tudi na drugih dirkah," Tadej Pogačar opisuje ambiciozni načrt dirk v sezoni 2021.

Pogačar:

Kolesarstvo Pogačar: "Grem branit Tour in nato še na Vuelto."

Zmagovalec Toura Tadej Pogačar bo v prihajajoči sezoni 2021 dirkal tako na Dirki po Franciji kot na Dirki po Španiji, je ob začetku medijskega dneva sporočila njegova ekipa UAE Emirates. Na Touru bo kot superpomočnik na voljo tudi Marc Hirschi.

Bernal: Pripravljam se na Tour

Kolesarstvo Bernal: Pripravljam se na Tour

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je sporočil, da se bo potegoval za drugo zmago na Dirki po Franciji. 23-letnik je obenem razkril, da ima še naprej težave s hrbtenico.

Rumeni alarm:

Dokumentarec Rumeni alarm: "Včasih zmagaš, včasih izgubiš"

Prizor iz kombija ob koncu Toura. Primož Roglič: "Včasih zmagaš, včasih izgubiš." Richard Plugge, generalni direktor ekipe Jumbo Visma: "Kako si se počutil?" Rogla odvrne: "Umiral sem. Dal sem 110 odstotkov. A je bilo daleč od tega, da bi bilo dovolj."

Mathieu van der Poel

Citat za prebrat Mathieu van der Poel

Nastop na Touru se mi sicer ne ujema z mojim glavnim ciljem, bojem za olimpijsko zlato v krosu. Še posebno, ker v Francijo ne nameravam potovati za deset dni in potem odstopiti.

Tadej Pogačar

Citat za prebrat Tadej Pogačar

Navijači so bili nekoliko podobni meni, najraje bi videli, da Primož zmaga. Tega sem se zavedal, videl sem na družbenih omrežjih, tako so mi tudi povedali. Toda kaj lahko storim glede tega? Nič.

Zmaga na Touru mi še manjka v karieri, zato bom hitro spet poskusil srečo

Zlato kolo Zmaga na Touru mi še manjka v karieri, zato bom hitro spet poskusil srečo

83 od 90 možnih točk je osvojil Primož Roglič v izboru za zlato kolo 2020. Dvoma ni – najboljši kolesar sveta v pandemski sezoni je navdušen nad osvojenim Liegeem in ubranjeno Vuelto, ob tem pa priznava, da je bil na Touru Tadej Pogačar preprosto boljši.

Pogačar za MMC:

Številke Pogačar za MMC: "Brez kolesa ne vem, kaj bi počel sam s sabo"

Marsikdo po razpletu letošnjega Toura vidi Tadeja Pogačarja kot serijskega zmagovalca tritedenskih dirk. Gorenjski volk je sicer ambiciozen, a hkrati precej previden: "Nikoli ne veš, kaj te čaka, že jutri lahko na treningu padem in si kaj zlomim."

Zmaga nad Rogličem pustila pri Pogačarju mešane občutke

Tour 2020 Zmaga nad Rogličem pustila pri Pogačarju mešane občutke

Tadej Pogačar je v intervjuju za Marco podoživel zmago na Dirki po Franciji. Čeprav je z osvojitvijo rumene majice dosegel največji uspeh v karieri, je dvoboj proti rojaku in prijatelju Primožu Rogliču po kronometru pri njem pustil mešane občutke.

Pogačar:

Tour 2021 Pogačar: "Želel bi si več etapnih zaključkov na vrhu gorskih ciljev"

Zmagovalec letošnjega Toura Tadej Pogačar je za francoski športni časopis L'Equipe ocenil traso Dirke po Franciji prihodnje leto, ki so jo predstavili v nedeljo.

Že za uvod cilj v klanec, v 11. etapi dvakrat na Mount Ventoux

Tour 2021 Že za uvod cilj v klanec, v 11. etapi dvakrat na Mount Ventoux

Pester kolesarski dan je dobil še sladek dodatek, saj so v Parizu predstavili traso naslednje Dirke po Franciji, na kateri bo Tadej Pogačar branil zmago.

Predstavitev Toura 2021 namesto v četrtek v nedeljo zvečer

Dirka po Franciji Predstavitev Toura 2021 namesto v četrtek v nedeljo zvečer

Predstavitev trase Dirke po Franciji leta 2021, na kateri bo Tadej Pogačar branil zmago, je zaradi koronavirusa prestavljena s četrtka na nedeljo in jo bodo razkrili v večerni športni oddaji na televiziji.

Rominger zadnji, ki je vsak dan nosil majico vodilnega

Športni SOS Rominger zadnji, ki je vsak dan nosil majico vodilnega

Uspešen začetek Primoža Rogliča na letošnji Vuelti je najboljšega kolesarja na svetu vpisal v redek klub – majico vodilnega je na isti dirki zadržal v razmiku dveh let.

Slovenski asi letos slavili na vseh tritedenskih dirkah

Športni SOS Slovenski asi letos slavili na vseh tritedenskih dirkah

Slovenija je po Italiji in Belgiji postala tretja država, ki se je v enem dnevu veselila kar dveh etapnih zmag na različnih tritedenskih dirkah. Tak scenarij se je zadnjič zgodil leta 1978.

Roglič na La Planche des Belles Filles dve minuti hitreje kot leta 2017

Športni SOS Roglič na La Planche des Belles Filles dve minuti hitreje kot leta 2017

Med bralci Športnega SOS-a še vedno odmeva razplet Dirke po Franciji in rekordno vzpenjanje Tadeja Pogačarja na La Planche des Belles Filles, ki je v zadnjem desetletju postal redna postojanka Toura.

47.009 evrov od Pogačarjeve rumene majice za nadarjene otroke

Dobrodelna dražba 47.009 evrov od Pogačarjeve rumene majice za nadarjene otroke

V etru Vala 202 so zjutraj na dobrodelni dražbi ob 10. obletnici projekta Botrstvo prodali rumeno majico, ki jo je na letošnji Dirki po Franciji osvojil Tadej Pogačar. Zbrali so rekordnih 47.009 evrov.

Stran 1 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov