Roglič je na Touru v formi svojega življenja. Foto: Reuters
Roglič je na Touru v formi svojega življenja. Foto: Reuters

S to simbolično gesto je občina izrazila podporo nosilcu rumene majice na Dirki po Franciji.

Po 15 etapah Toura in 2648,5 kilometra prevoženih cest je v skupni razvrstitvi Roglič v rumeni majici s 40 sekundami naskoka pred rojakom Tadejem Pogačarjem. Po mnenju občine je Roglič tudi najresnejši kandidat za zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu.

Navedli so še, da veliko pozornosti namenjajo tudi stalni ureditvi osrednjega rondoja v času pomembnejših kolesarskih tekem, na katerih sodeluje Roglič.

Zagorje ob Savi v rumenem. Foto: RTV SLO
Zagorje ob Savi v rumenem. Foto: RTV SLO

Predsednik krajevne skupnosti Kisovec - Loke, v kateri Roglič živi s svojo družino, Marjan Kovač, pa je medtem za STA povedal, da Rogliča letos v glavnem spremljajo po domovih, vsak zase, v nekaterih gostinskih lokalih pa se zberejo tudi njegovi navijači, ki potem skupinsko spremljajo dirko.

Po Valvasorju ime Strahovlje v svet ponesel še Roglič

"Prvič je to njegovo rojstno vas Strahovlje v svet ponesel pisatelj Janez Vajkard Valvasor, ki je poročal o okamneli zmajevi krvi. To nenavadno črno kamenje pa je Valvasor poimenoval premog oziroma premogova kri. Včeraj, danes in jutri pa Roglič nosi v svet ime kisovške in zagorske doline," je dejal Kovač.

Po njegovih besedah vsi krajani Kisovca trpijo na daljavo za Rogliča, saj se vsi zavedajo, da je ta Dirka po Franciji njegov izjemni dosežek.

Predvsem pa so ponosni, da je Roglič njihov sokrajan, ker kot potomci knapov znajo ceniti dosežke in presežke vsakogar, posebej pa ljudi s koreninami v kisovški oz. zagorski dolini.

Na vprašanje, ali bodo tudi letos pripravili sprejem za Rogliča, je Kovač odgovoril, da bo to tako kot lani in predlani storil zagorski župan Matjaž Švagan. Kdaj se bo to zgodilo, pa danes ni mogel napovedati. Pred občinskim bodo sprejem pripravili tudi v krajevni skupnosti Kisovec - Loke.

Rumena kolesarska mrzlica v Rogličevem Zagorju ob Savi