Pogačar se že naslednji teden vrača v Francijo. Foto: ASO/Pauline Ballet
Pogačar se že naslednji teden vrača v Francijo. Foto: ASO/Pauline Ballet

Pogačarjev menedžer Alex Carera je po Dirki po Franciji spregovoril za italijanski kolesarski portal tuttobiciweb.it. Najprej je razmišljal, ali njegovega varovanca pri 22 letih lahko primerjajo z največjimi zvezdniki v zgodovini tega športa.

Kje so meje za Pogačarja? "Mogoče nikoli ne bom zmagal na Pariz-Roubaix"

Rekordi so za rušenje
"Na tritedenskih dirkah je osvojil devet etap, dvakrat zapored je dobil Dirko po Franciji, med drugim je dobil tudi Dirko od Tirenskega do Jadranskega morja in Liege–Bastogne–Liege. Recimo, da je blizu Bernardu Hinaultu. Če bo letos dodal še Lombardijo ali olimpijske igre, bomo na pravi poti. Nekateri ga zaradi vseh majic na Dirki po Franciji primerjajo Eddyjem Merckxom, a rekordi so za rušenje," je prepričan menedžer.

Zanimanje med sponzorji
Italijan je govoril tudi o finančnih vidikih: "Njegova vrednost znaša med petimi in šestimi milijoni evrov na leto. Po drugi zmagi na Dirki po Franciji se bo njegova plača za naslednji dve leti povišala za približno 30 odstotkov. Lani je Tour dobil zadnji dan, letos je dokazal, da ni muha enodnevnica, dolgo je vodil in vozil v majici vodilnega. Veliko pokroviteljev se zanima zanj."

061 Tadej Pogačar - Pogumno srce II

Zelo je miren ...
Carera je Slovenca primerjal s še enim svojim varovancem, z Vincenzom Nibalijem: "Tudi Tadej je miren in zelo jasen pri svojem izražanju. Moja glavna naloga je, da mu omogočim čim več prostega časa, ki ga lahko posveti sebi in svojemu dekletu. Sam skrbim za vse komercialne vidike in se ukvarjam s številnimi opravki, ki bi mu vzeli preveč časa."

... in vljuden
Navdušen je tudi nad njegovo osebnostjo: "Je zelo vljuden, zelo pogosto uporablja besedo hvala. Je tudi zelo darežljiv, pomislimo le na vse, kar je daroval, da je omogočil ekipo Pogi Team v Sloveniji. Že slab dan po akciji se je prijavilo sto otrok." Carera je napovedal, da se bo Pogačar v dveh ali treh letih podal tudi na Dirko po Italiji: "Do naše države ima poseben odnos, tu je na začetku kariere dosegel prve pomembne zmage."

Na začetku avgusta spet v Francijo
Težko napovemo, kaj se bo dogajalo v naslednjih letih, je pa jasno, da Pogačarja v soboto čaka olimpijski nastop, že naslednjo nedeljo (1. avgusta) pa bo vozil na kriteriju v kraju Aix en Provence. Dva tedna pozneje pa se začenja Dirka po Španiji, na kateri naj bi tudi tekmoval.