Bo šel Primož Roglič na naslednjo Dirko po Franciji v vlogi liderja ekipe Jumbo Visma, ali pa bodo pri nizozemskem moštvu ciljali tudi na zeleno majico? Foto: EPA
Bo šel Primož Roglič na naslednjo Dirko po Franciji v vlogi liderja ekipe Jumbo Visma, ali pa bodo pri nizozemskem moštvu ciljali tudi na zeleno majico? Foto: EPA

Van Aert je dovolj izkušen in vrhunski, da se lahko poteguje za prestižno zeleno majico za najboljšega kolesarja po točkah, kar pomeni, da bo želel čim več čim boljših etapnih uvrstitev. Lani in letos se je moral Belgijec podrejati Primožu Rogliču in njegovemu boju za rumeno majico.

Sorodna novica Van Aert si želi zeleno majico Toura 2022

Van Aert ima vse možnosti za zeleno majico
V obeh primerih se ni izšlo: leta 2020 je Rogliču rumeno majico predzadnji dan dirke speljal Tadej Pogačar, letos pa je slovenskega šampiona ustavil padec oziroma poškodba. Po njegovem odstopu je van Aert dobil tri etape, eno gorsko, eno v kronometru in eno po šprintu glavnine. Takšna raznovrstnost ga vsekakor vedno postavlja med favorite za zeleno majico.

"Nisem obseden s Tourom"
Jumbo Visma je zdaj pred zahtevno nalogo, kako zadovoljiti apetite dveh tako vrhunskih kolesarjev. "Zelo rad bi seveda osvojil Tour, vendar nočem, da se me spominjajo le po tem, ali sem osvojil to dirko ali ne. Naj si me raje zapomnijo po tem, da sem prav na vsaki dirki pokazal največ, kar sem lahko. Želim biti borec. Nisem obseden s Tourom in prav nič nisem frustriran, da na tej dirki še nisem zmagal," je Roglič povedal za Het Laatste Nieuws.

V teoriji mogoča tudi pikčasta majica
In kako naj po njegovem moštveni direktorji Jumba Visme na Dirki po Franciji 2022 zadovoljijo tako van Aerta kot njega? "V teoriji je vse mogoče. Lahko gremo na zeleno, rumeno in še na pikčasto majico s Seppom Kussom. Moštvo se mora odločiti, kaj je glavni cilj, potem pa sestaviti načrt, ki bo primeren za vse. Z Woutom morava pomagati drug drugemu, morava najti način, kako se lahko on bori za etapne zmage, sam pa pridobivam čas v primerjavi s tekmeci. Tega se moramo lotiti previdno."

O Pogačarju ni želel razpredati
Zadnji dve "izdaji" Dirke po Franciji je dobil Tadej Pogačar, Roglič pa seveda verjame, da bo enkrat uspelo tudi njemu: "Verjamem, da lahko osvojim Tour," je na vprašanje o tem, kako lahko premaga Pogačarja dejal Zasavec. O rivalstvu pa ni želel govoriti. "To je bolj tema za medije."