Navidezna dirka
Stalnica kolesarski prenosov in spremljanje dirke po Franciji je Navidezna dirka. Tudi letos vas vabimo, da se pridružite tekmovanju najboljših športnih direktorjev. Sestavite ekipo, ki vam bo prinašala točke, vsak dan lahko koga zamenjate, pomembno pa je načrtovanje, saj je pred prvimi resnimi vzponi potrebno ekipo že dodobra prilagoditi. Še droben namig: največ točk vam bo prinesel kolesar, na katerega potihoma stavite, pa bo vendar pripravil presenečenje z etapno zmago. V zvezi z Navideno dirko pišite na mmc-sport@rtvslo.si

Kolesarski vikend s Tadejem Valjavcem v Ribnem
V zadnjih letih ste zvesti gledalci že navajeni, da vas povabimo k sodelovanju v nagradni igri, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Ribno Alpine Resortom. Tudi letos vas čaka 21 vprašanj, v vsaki etapi postavimo eno. Med prispelimi odgovori bomo vsak dan izžrebali enega, ki prejel kolesarski vikend paket s Tadejem Valjavcem v Ribnem. Sodeluje lahko vsak, na postavljeno vprašanje pa odgovarjate na elektronski naslov: nagradna.tour@rtvslo.si

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V živo za Philipsove slušalke
Pomembna novost neposrednih prenosov je ta, da boste lahko letos še hitreje in z manj napora sodelovali v neposrednih prenosih. Vaših vprašanj ne bomo več sprejemali prek elektronskih naslovov, pač pa vam omogočamo postavljanje vprašanj prek aplikacije Slido. Tega ste nekateri že vajeni z oddaje Joker. Prek QR kode ali pa spletnega naslova www.rtvslo.si/dirka dostopite do aplikacije, prijavite svoj elektronski naslov (zgolj zaradi žrebanja v nagradni igri; prijava ali potrjevanje naslova nista potrebna) ter svoje ime in že lahko sodelujete. Pod tem člankom pa vas čaka še krajša pot za sodelovanje.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Preberite si tudi politiko zasebnosti orodja Slido. V tej aplikaciji pa boste sodelovali tudi v živo. V določenem delu (ne vsak dan istem) neposrednega prenosa vas bomo pozvali k sodelovanju v spletni anketi. Spraševali vas bomo po dogodkih vezanih na etapo, oddali boste svoje glasov, med vsem, ki boste sodelovali pa bomo vsak dan izžrebali dobitnika Philipsovih brezžičnih športnih slušalk. V zadnji etapi bomo med vsem, ki boste sodelovali v omenjenih spletnih anketah, izžrebali še srečneža ali srečnico, ki bo prejel ali prejela posebne slušalke v barvah ekipe Jumbo Visma. Take, ki se jih v trgovini sploh ne da kupiti.

Tour de Proteini.si
Da pa vas bomo zaposlili tudi v času, ko neposrednega prenosa še ne bo ali na proste dneve, smo v sodelovanju s Proteini.si za vas pripravili posebno nagradno igro. Po Sloveniji smo zbrali štiri vzpone, ki spominjajo na štiri legendarne vzpone na dirki po Franciji. Vaša naloga bo, da vsaj enega od teh vzponov prevozite, svoj rezultat objavite na kolesarski aplikaciji Strava in s tem že sodelujete v nagradni igri. Podrobnosti so objavljene na spletni strani tour.proteini.si, kjer boste izvedeli tudi vse ostale podrobnosti. Glavna nagrada je Colnagovo kolo, nagrajeni pa bodo še trije ostali. Naj poudarimo, da dosežen rezultat na vzponih za nagradno igro ni pomemben, saj bomo izžrebali nekoga, ki bo vzpon odpeljal, ne pa v kakšnem času bo to opravil. Kljub temu se boste lahko kolesarji med seboj primerjali, saj bodo časi javni, na teh vzponih pa imajo svoje zabeležene dosežke tudi nekateri profesionalni kolesarji. O vsem tem se bomo pogovarjali tudi v naših studijskih analizah.