Foto: EPA
Foto: EPA

Množica v mestnem predelu Amagar je bila nepregledna, agencije pa poročajo, da so tesno stisnjeni navijači na mestnih ulicah delno spominjali celo na navijače, ki tradicionalno pozdravljajo kolesarje na goski etapi z vzponom na sloviti Alpe d'Huez.

Sorodna novica Sramežljivi Danec z morja, ki se najbolje znajde s kolesom v gorah in doma
Foto: EPA
Foto: EPA

Vingegaard je imel za razliko od dirke tokrat čas, da s sovoznikovega sedeža pozdravlja navijače, sprejem pa sta na zadnjih sedežih spremljali tudi žena partnerica Trine in hčerka Frida. Manjkalo ni niti danskih zastav, pred mestno hišo pa so navijači skupaj z Vingegaardom zapeli tudi himno.

Slavje se je nato preselilo v bližnji park Tivoli, kjer so prireditelji sprejema pričakovali 25.000 ljudi. A to ne bo edini sprejem za Vingegarda. Že jutri je načrtovan nov v njegovem domačem Glyngoreju, tja pa naj bi prišlo 10.000 ljubiteljev kolesarstva.

Jonas Vingegaard je po Bjarneju Riisu drugi Danec, ki je zmagal na Touru. Riisu je to uspelo leta 1996, Vingegaard pa je imel v nasprotju s svojim rojakom letos izjemno ozadje za slavje, saj so prireditelji Toura na Danskem poskrbeli za vzdušje že v uvodu, ko je Danska gostila prve tri etape dirke.

Danci so Vingegaardu pripravili veličasten sprejem
V domačem kraju Vingegaardu pripravili 650 kg težko korenčkovo torto