Sam Bennett, ki je na letošnjem Touru dobil dve etapi, je še naprej v odlični formi, pri novi zmagi mu je pomagal tudi odlično izpeljani šprinterski vlak njegove ekipe. Foto: EPA
Sam Bennett, ki je na letošnjem Touru dobil dve etapi, je še naprej v odlični formi, pri novi zmagi mu je pomagal tudi odlično izpeljani šprinterski vlak njegove ekipe. Foto: EPA

Priložnost je izkoristil favorizirani Irec Sam Bennett (Deceuninck Quick Step), ki je po 192 kilometrih za tri četrtine kolesa ugnal Belgijca pri ekipi UAE Jasperja Philipsena in nadaljeval tisto, kar je začel na Dirki po Franciji, ko je dobil dve etapi. Iz zadnjega ovinka je sicer v najboljšem položaju prišel Philipsen in imel že zavidljivo prednost, vendar je Bennett trenutno enostavno premočan in je iz zavetrja krenil novi zmagi naproti, že deveti na največjih tritedenskih dirkah.

Ni verjel, da bo ujel Philipsena
"Osupljivo, kako smo si v ekipi rekli, da moramo biti na neki točki skupaj, in res se je to zgodilo. Še več, celotna ekipa je bila ob meni, ko je bilo to najbolj potrebno, ne le nekaj fantov. Opravili so izjemno delo. Philipsen je sicer precej skočil in nisem verjel, da ga bom lahko ujel, toda imel sem vse večjo hitrost in pospeševal vse do ciljne črte," je povedal Bennett. To je njegova tretja zmaga na španskem krogu, dvakrat je bil uspešen že lani.

"Zmagal sem na samo eni etapi, lahko bi bilo še veliko bolje"

Štirje ubežniki poskušali srečo
Četrta etapa Garray (Numancia)–Ejea de los Caballeros v okolici Zaragoze na severu Španije je bila dolga 191,7 km, trasa pa se je vseskozi spuščala, na njej ni niti enega kategoriziranega vzpona. Štirje ubežniki (Tanfield, Mate, Ezquerra in Smit) so si nabrali dobre štiri minute prednosti, glavnina pa je še zadnjega od njih, Smita, ujela 15 kilometrov pred ciljem.

Rogliču ni bilo lahko
Primož Roglič
je bil 19. (v času zmagovalca) in je zadržal rdečo majico vodilnega: "Precej vetra v hrbet je bilo in hitrost je bila velika. Na trenutke je bilo precej nervozno. Predvsem zadnjih 20 kilometrov je bilo izjemno hitrih in kar malo strašljivih. K sreči je bilo vse v redu, ekipa je opravila dobro delo in me zaščitila," je povedal Roglič, ki je odlično začel dirko (ena zmaga in dve drugi mesti) in napovedal, da je najresnejši kandidat za zmagoslavje v Madridu. V soboto kolesarje znova čaka težji dan, trikrat se bodo povzpeli nad 1200 metrov, cilj v Sabinanigu pa bo po spustu in krajši ravnini.

SVETOVNA SERIJA            
                   
DIRKA PO ŠPANIJI, 4. etapa      
                   
Garray-Ejea de los Caballeros, 192 km:
 1. S. BENNETT    IRS   3:53:29
 2. J. PHILIPSEN   BEL      
 3. J. MARECZKO    ITA     vsi
 4. P. ACKERMANN   NEM      
 5. G. THIJSSEN    BEL      
 6. M. MOSCHETTI   ITA      
 7. M. KANTER     NEM    isti
 8. M. RÄIM      EST      
 9. E. MORIN     FRA      
 10. M. CORT NIELSEN  DAN      
 ...                 
 19. P. ROGLIČ     SLO     čas
152. G. BOLE      SLO    +1:22
Skupni vrstni red po 4. etapi:    
 1. P. ROGLIČ     SLO  16:30:53
 2. D. MARTIN     IRS    +0:05
 3. R. CARAPAZ    EKV    0:13
 4. E. MAS      ŠPA    0:32
 5. H. J. CARTHY    VB    0:38
 6. S. KUSS      ZDA    0:44
 7. F. GROSSSCHARTNER AVT    1:17
 8. J. E. CHAVES   KOL    1:29
 9. M. SOLER     ŠPA    1:55
 10. G. BENNETT    NZL    1:57
 ...                 
136. G. BOLE      SLO    46:48
Šprint četrte etape Bennettu, Roglič ubranil rdečo majico