Goran Dragić se je odločil, da bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu. Foto: Fiba
Goran Dragić se je odločil, da bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu. Foto: Fiba

Goran Dragić, zlati kapetan iz Carigrada in MVP tistega nepozabnega evropskega prvenstva, je včeraj potrdil, da bo igral na letošnjem evropskem prvenstvu, na katerem Slovenija sodi med glavne favorite za medalje. S tem je razveselil vse navijače, soigralce in seveda tudi selektorja Sekulića.

Sorodna novica Ob krstu številnih novincev Slovenci strli Nizozemce

Slovenija bo danes sicer odigrala še drugo pripravljalno tekmo v Zlatorogu, po četrtkovi zmagi nad Nizozemsko jo čaka težji tekmec, Črna gora. Gorana Dragića nocoj bržkone ne bo v postavi, Sekulić bo priložnost spet ponudil mlajšim, ki se borijo za mesto v dvanajsterici, ki bo odpotovala v Nemčijo na evropsko prvenstvo:

"Bistvenih sprememb (v primerjavi s tekmo z Nizozemsko) ne bo. Najprej moramo zaupati fantom, ki so tu in so v trenažnem procesu. Vlatko Čančar se je šele pridružil in še ni pripravljen na tekme," je povedal Sekulić, ki ga čaka neprijetna naloga: "Po tekmi s Črno goro se bomo usedli in se nekaterim žal morali zahvaliti za sodelovanje. Seznam moram skrajšati, moramo biti v okrnjeni zasedbi, več se bo treba osredotočiti na tisto jedro ekipe, na taktiko, na nasprotnike."

Dvoboj v Zlatorogu se bo začel ob 20.15. Na tekmi z Nizozemci so v članskem dresu debitirali Bine Prepelič (s 23 minutami je imel največjo minutažo), Robert Jurković, Saša Ciani in Luka Ščuka.

Na začetku naslednjega tedna se bo reprezentanci pridružil Luka Dončić, v petek in soboto pa bo reprezentanca igrala s Turčijo in Ukrajino na turnirju v Carigradu.

Goran Dragić se ob navdušenju vseh vrača v reprezentanco
Sorodna novica Goran Dragić bo branil slovenske barve na Eurobasketu!

Pripravljalne tekme Slovenije, sobota ob 20.15 (Celje):
SLOVENIJA – ČRNA GORA

Petek, 12. 8., ob 19.30 (Carigrad):
SLOVENIJA – TURČIJA

Sobota, 13. 8., ob 19.00 (Carigrad):
SLOVENIJA – UKRAJINA

Sreda, 17. 8., ob 20.15 (Ljubljana):
SLOVENIJA – SRBIJA

Sobota, 20. 8., ob 20.15 (Celje):
SLOVENIJA – HRVAŠKA