Goran Dragić je bil najkoristnejši igralec evropskega prvenstva pred petimi leti. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić je bil najkoristnejši igralec evropskega prvenstva pred petimi leti. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić se ob navdušenju vseh vrača v reprezentanco

Branilka naslova Slovenija bo tako na evropskem prvenstvu, ki bo potekalo od 1. do 18. septembra, igrala v najmočnejši postavi z NBA branilskim parom Dragić-Dončić. S tem so delnice četrte reprezentance z olimpijskih iger še narasle.

36-letni Dragić se je po evropskem prvenstvu, na katerem je bil najkoristnejši igralec, poslovil od reprezentance. Simbolično poslovilno tekmo je odigral letos junija, a že takrat so se pojavile govorice, da je možnost igranja tudi na evropskem prvenstvu. K temu so ga javno nagovarjali tako soigralci kot vodstvo zveze. Dragić je pustil vrata priprta, a že takrat se je dalo slutiti, da bo oblekel slovenski dres tudi na evropskem prvenstvu.

Prepelič odigral prvo tekmo po štirimesečnem premoru

Julija si je Gogi zagotovil enoletno pogodbo s Chicago Bullsi, ki jo je podpisal v torek. Po prihodu iz ZDA je sporočil dolgo pričakovani DA.

"Goran je že na prejšnjem evropskem prvenstvu pokazal, kaj pomeni reprezentanci. Na zadnjih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo je odigral fantastično in komaj čakamo, da pride in da bo ob Luki vodja na igrišču ter da bo prenašal izkušnje na mlajše igralce," je za TV Slovenija povedal selektor Aleksander Sekulić.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu igrala v Kölnu v skupini B s Francijo, Litvo, Nemčijo, Madžarsko in Bosno in Hercegovino. Izločilni boji bodo potekali v Berlinu.

Zagorac o veliki Dragićevi vrnitvi