Eva Lisec je dosegla devet točk. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Lisec je dosegla devet točk. Foto: www.alesfevzer.com

Prve tri četrtine so se končale pri izidih 12:29, 33:54 (do polčasa so Madžarke dosegle sedem trojk, Slovenke le eno) in 50:72.

Tekmi sta bili odigrani v okviru priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 15. in 25. junijem v Ljubljani.

Vzhodne sosede, ki so z največjo razliko vodile prav ob koncu srečanja, so bile znova za razred boljše od varovank Dzordzisa Dikeulakosa. V slovenski izbrani vrsti je bila najučinkovitejša Teja Oblak, ki je v 25 minutah dosegla 26 točk. Lea Debeljak je prispevala 11, Eva Lisec pa devet točk.

Virag Kiss je pri Madžarkah zbrala 19 točk.

Slovenija bo v pripravah na EP odigrala devet tekem, vse bodo v domačih dvoranah. Prihodnji torek in sredo se bo v Podčetrtku in Mengšu srečala s Hrvaško, nato jo v Mariboru čaka Poljska, na koncu pa se bo predstavila še v Ljubljani in Kranju proti Črni gori.

Sorodna novica Madžarke prizadejale Slovenkam visok poraz

"V tem trenutku je težko biti potrpežljiv, saj si želimo, da bi čim hitreje začele igrati dobro košarko in se začutiti na igrišču. Na današnji tekmi nismo odpravili svojih napak z včerajšnjega srečanja," je dejala Tina Jakovina.

"Moramo dvigniti glave in verjeti v svoje sposobnosti, iz teh dveh porazov ne smemo delati drame. Še naprej moramo delati po programu in stremeti k uresničitvi skupnega cilja. Do začetka evropskega prvenstva je še slab mesec, v tem času lahko popravimo svojo igro. Ostati moramo osredotočene nase in se ne ukvarjati z drugimi," je še dodala 182 cm visoka igralka Crvene zvezde.