Slovenke so se morale posloviti že v skupinskem delu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so se morale posloviti že v skupinskem delu. Foto: www.alesfevzer.com

"Izjemno sem ponosen in zadovoljen z opravljenim delom, predvsem pa s pohvalami, ki prihajajo z vseh strani. Dejstvo je, da nam je bila organizacija evropskega prvenstva za moške pred desetimi leti vodilo. V celotnem obdobju nismo imeli niti enega večjega zapleta, kar zgovorno priča, da smo postavili pravilne temelje in se celovito lotili organizacije," je povedal direktor lokalnega organizacijskega odbora.

"Edina stvar, ki bi jo želel izboljšati, je obisk gledalcev. Zavedamo se, da občinstvo spremlja domačo reprezentanco, žal pa se naša letos ni odrezala, kot smo od nje pričakovali. Če bi #rakete dlje časa ostale na prvenstvu, bi bil tudi obisk gledalcev večji. A to so zadeve, na katere nimamo vpliva, tako kot nismo mogli pomagati Belgijcem, ki so hoteli v velikem številu priti na finale, vendar niso imeli dovolj čarterskih prevozov. Tako je v Belgiji ostalo skoraj 500 ljubiteljev košarke, ki so želeli obiskati Ljubljano," pravi Haskić.

"Ocenjujem, da smo blizu osnovnemu cilju, ki je bil pripraviti prvenstvo brez finančne izgube oziroma s pozitivno ničlo," je pogovor še povedal Haskić.

Naslov evropskega prvaka so osvojile Belgijke, Slovenke so prvenstvo končale na 15. mestu.