Raheem Sterling je v pravem trenutku vtekel v prazen prostor. Foto: Reuters
Raheem Sterling je v pravem trenutku vtekel v prazen prostor. Foto: Reuters

Gostitelji so začeli navdihnjeno, skoraj bi povedli v 6. minuti, ko je žogo z desne strani dobil Phil Foden, streljal s približno 10 metrov, a zadel vratnico.

Phil Foden je takole zadel vratnico. Foto: Reuters
Phil Foden je takole zadel vratnico. Foto: Reuters

A izkazalo se je, da je bil to vrhunec polčasa. Angleži so imeli več žoge v posesti (59 %–41 %), a tega nikakor niso znali pretvoriti v konkretnejše priložnosti.

Zlate minute domačinov
Angleži so povedli v 57. minuti. Na desni strani je kombiniral Kalvin Phillips, v osrčje kazenskega prostora poslal Raheema Sterlinga, ki je matiral Dominika Livakovića. Igralci v belem so znova zapretili štiri minute pozneje, ko se je v priložnosti znašel Harry Kane, a je žogo z nekaj metrov poslal čez vrata.

Raheem Sterling je bil zadovoljen, ker je tekmo začel v prvi postavi, še bolj pa, ker je zadel. Foto: Reuters
Raheem Sterling je bil zadovoljen, ker je tekmo začel v prvi postavi, še bolj pa, ker je zadel. Foto: Reuters
Navijač padel s tribune

Dvoboj si je na Wembleyju ogledalo 18.500 gledalcev, eden izmed navijačev pa se je huje poškodoval, ko je padel s tribune in je v resnem stanju.

Anglija brez težav ohranila prednost
Hrvaška je zadnje pol ure le vzpostavila ravnotežje, a si ni znala priigrati konkretnejših priložnosti. Že po izteku štiriminutnega podaljška se je v priložnosti znašel Mario Pašalić, ki pa je žogo po kotu z roba kazenskega prostora poslal nad vrata.

Sterling: Moral sem zadeti
"Občutek je sijajen. To je bila prva tekma na prvenstvu in potrebovali smo zmago. Stali smo skupaj kot ekipa. Na trenutke smo igrali res dober nogomet, soigralci so bili briljantni. Če sem pošten, sem si rekel, da moram zadeti ne glede na to, koliko minut bom igral. Na tej zmagi moramo graditi naprej," je bil zadovoljen strelec edinega gola na tekmi.

V isti skupini igrata še Škotska in Češka, ki se bosta v Glasgowu pomerili v ponedeljek ob 15.00.

Skupina D, 1. krog, London:
ANGLIJA − HRVAŠKA 1:0 (0:0)
22.500; Sterling 57.

Anglija: Pickford, Walker, Stones, Mings, Trippier, Rice, Phillips, Mount, Foden (71./Rashford), Sterling (90./Calvert-Lewin), Kane (82./Bellingham).

Hrvaška: Livaković; Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol, Modrić, Brozović (70./Vlašić), Kovačić (85./Pašalić); Kramarić (70./Brekalo), Rebić (78./Petković), Perišić.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Angleži ugnali svetovne podprvake