Karim Benzema, Antoine Griezmann in Ousmane Dembele se veselijo tretjega zadetka. Foto: AP
Karim Benzema, Antoine Griezmann in Ousmane Dembele se veselijo tretjega zadetka. Foto: AP

To je bilo prvo pripravljalno srečanje svetovnih prvakov. Williams, branilec Liverpoola, je rdeči karton prejel zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru. 11-metrovke ni izkoristil Karim Benzema, ki je za reprezentanco igral prvič po letu 2015. Danny Ward je njegov strel ubranil.

V 35. minuti je za vodstvo z 1:0 zadel Kylian Mbappe po odbiti žogi, v drugem polčasu pa sta se med strelce vpisala še Antoine Griezmann z lepim zavitim strelom in rezervist Ousmane Dembele, potem ko je Benzema stresel vratnico. V torek se bodo galski petelini v Parizu pomerili še z Bolgari.

Poškodba Alexandra-Arnolda

Angleži so bili v Middlesbroughu z 1:0 boljši od Avstrijcev. V 56. minuti je odločil Arsenalov najstnik Bukayo Saka s svojim prvim zadetkom za člansko izbrano vrsto. Igral je šestič.

Selektor Gareth Southgate ni računal na nogometaše Manchester Uniteda, Chelseaja in Manchester Cityja, ki so prejšnji teden igrali v finalih Evropske lige in Lige prvakov. Ob koncu tekme se je poškodoval Liverpoolov branilec Trent Alexander-Arnold, ni pa še jasno, kako huda je poškodba stegenske mišice. V nedeljo bodo Angleži na istem stadionu gostili Romune.

Nemčija poleg zadetka dvakrat še v okvir vrat

Nemci in Danci so se v Innsbrucku razšli z remijem 1:1. Vezist Borussie iz Mönchengladbacha Florian Neuhaus je elf popeljal v vodstvo v 48. minuti po akciji Robina Gosensa, v 71. minuti pa je iz prve priložnosti Dancev izenačil Yussuf Poulsen, član Leipziga. Najlepšo priložnost za zmagoviti gol je imel v 77. minuti Joshua Kimmich, a mu je veselje preprečila vratnica.

V začetni postavi Nemčije sta igrala povratnika v reprezentanco Thomas Müller in Mats Hummels. Prvi polčas kljub kar nekaj priložnostim "domačih" ni postregel z goli, Serge Gnabry je z 18 metrov zadel prečko. V ponedeljek čaka Nemce še generalka za EP proti Latviji v Düsseldorfu.


Florian Neuhaus (drugi z leve) je v šestem nastopu za nemško reprezentanco dosegel drugi zadetek. Prvega je oktobra lani v statistiko vpisal ob debiju na prijateljski tekmi proti Turčiji. Foto: AP
Florian Neuhaus (drugi z leve) je v šestem nastopu za nemško reprezentanco dosegel drugi zadetek. Prvega je oktobra lani v statistiko vpisal ob debiju na prijateljski tekmi proti Turčiji. Foto: AP

Prijateljske tekme (sreda)

BiH - ČRNA GORA 0:0

NORVEŠKA - LUKSEMBURG 1:0 (0:0)
Haaland 92.

NIZOZEMSKA - ŠKOTSKA 2:2 (1:1)
Depay 17., 89.; Hendry 11., Nisbet 64.

ROMUNIJA - GRUZIJA 1:2 (0:0)
Ivan 78.; Mikautadze 61., Aburjania 71.
RK: Tanase 42.; Kverkvelija 64.

ANGLIJA - AVSTRIJA 1:0 (0:0)
Saka 56.

NEMČIJA - DANSKA 1:1 (0:0)
Neuhaus 48.; Poulsen 71.

FRANCIJA - WALES 3:0 (1:0)
Mbappe 35., Griezmann 48., Dembele 79.
RK: Williams 26./Wales
Benzema (FRA) je v 27. minuti zastreljal 11-metrovko.