Foto: Reuters
Foto: Reuters

Eriksen se je družil s soigralci in prisostvoval skupnemu kosilu. Kot so povedali njegovi soigralci, je v ekipo prinesel dodatno energijo, poroča dpa.

"Nismo vedeli, da bo prišel. Razveselili smo se ga, bilo ga je lepo gledati, kako se sprehaja s sinom. Razpoloženje v moštvu se je še izboljšalo, verjamemo, da bomo to pokazali tudi na igrišču," je dejal danski zvezni igralec Christian Norgaard.

29-letni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

V četrtek so reprezentantu vstavili srčni spodbujevalnik, napravo, ki pomaga uravnavati srčni ritem. Zdravniške preiskave so pokazale, da je to najboljša rešitev za športnika, ki je doživel srčni zastoj.

Danska v težkem položaju
Danska je izgubila prvi dve tekmi na prvenstvu in je v težkem položaju. V zadnjem krogu se bo na domačem stadionu reševala proti Rusiji, tudi zmaga na tej tekmi pa mogoče ne bo dovolj za napredovanje.