"V redu sem – glede na okoliščine. Še vedno me čaka nekaj preiskav v bolnišnici, ampak počutim se dobro," je napisal ob fotografiji, na kateri se smeji in ima dvignjen palec, medtem ko leži v postelji.

29-letni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljajo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca. Reprezentančni zdravnik Morten Boesen je razkril: "Odšel je, morali smo ga oživljati, šlo je za zastoj srca. Obudili smo ga s prvo defibrilacijo. Za zdaj vsi izvidi kažejo dobro stanje. Še nimamo pojasnila, zakaj se je zgodilo to."

Danska je nato na domači zelenici v Københavnu senzacionalno izgubila z debitantko Finsko (0:1), a sama tekma in razplet turnirja sta za Dance postala postranska zadeva, vsi rojaki razmišljajo samo o zdravju priljubljenega ustvarjalca igre.

"Najlepša hvala za vaša prijazna in neverjetna sporočila podpore, ki sem jih prejel z vsega sveta. To tako meni kot družini veliko pomeni," je napisal Eriksen. "Zdaj bom navijal za danske fante na naslednjih tekmah. Igrajte za celotno Dansko."

Dansko druga tekma Eura 2020 v skupini B čaka v četrtek, ko se bo pomerila z Belgijo.

Andrej Stare o nenadnih smrtih vrhunskih športnikov