Thomas Müller in Mats Hummels bosta po dveh letih in pol znova oblekla dres elfa. Foto: EPA
Thomas Müller in Mats Hummels bosta po dveh letih in pol znova oblekla dres elfa. Foto: EPA

Veterana Müller in Hummels nista bila v načrtih Löwa v kvalifikacijah za Euro, a sta z odličnimi predstavami v Bundesligi in Ligi prvakov prepričala selektorja, ki se bo po koncu evropskega prvenstva poslovil. Zelo verjetno ga bo nasledil uspešni trener Bayerna Hansi Flick.

Löw se je odločil tudi za najstnika Jamala Musialo, ki je odigral izjemno sezono za Bayern. Nemški prvaki imajo v kadru elfa kar osem nogometašev. Prvič po novembru 2016 je na seznamu tudi Kevin Volland, ki blesti v francoskem prvenstvu v dresu Monaca.

Jonathan Tah in Florian Wirtz (Leverkusen), Julian Brandt (Dortmund), Julian Draxler (Paris SG) in Amin Younes (Eintracht Frankfurt) niso na seznamu. Posebej Draxler je bil zelo potrt.

Reus potrebuje počitek po dolgi sezoni
31-letni Reus, ki je v spomladanskem delu v odlični formi, je v torek sporočil, da je po dolgi sezoni brez odmora zelo utrujen in potrebuje počitek. Zaradi poškodbe je izpustil že mundial v Braziliji, ki so ga Nemci osvojili in nato še zadnje evropsko prvenstvo v Franciji, kjer so izpadli v polfinalu.

Sami Khedira je blestel na svetovnem prvenstvu v Braziliji pred sedmimi leti. Foto: EPA
Sami Khedira je blestel na svetovnem prvenstvu v Braziliji pred sedmimi leti. Foto: EPA

Khedira bo v soboto končal kariero
Nekdanji nemški reprezentant Sami Khedira je na novinarski konferenci sporočil, da bo v soboto, ko se bo njegova Hertha pomerila s Hoffenheimom, odigral zadnjo tekmo v profesionalni karieri.

"Ugotovil sem, da ne morem več. To je grenak občutek, a 15 let profesionalnega nogometa je pustilo pečat," je dejal 34-letni Khedira, ki je imel v karieri veliko težav s poškodbami.

Z Nemčijo je leta 2014 v Braziliji postal svetovni prvak, v polfinalni epski zmagi 7:1 nad gostitelji je dosegel tudi gol. Skupno je za elf odigral 77 tekem.

Z madridskim Realom je leta 2014 osvojil tudi Ligo prvakov, z Juventusom pa je bil petkrat najboljši v Italiji. Naslov državnega prvaka je leta 2007 osvojil tudi s Stuttgartom.

V Münchnu najprej s Francozi, nato s Portugalci
Nemci bodo vse tri tekme v skupini F odigrali na Allianz Areni v Münchnu. Že 15. junija se obeta prava poslastica proti svetovnim prvakom Francozom, štiri dni zatem sledi še obračun z evropskimi prvaki Portugalci. Madžari v tej skupini nimajo velikih možnosti za napredovanje v osmino finala.


Vratarji: Bernd Leno (Arsenal), Manuel Neuer (Bayern), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Branilci: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United), Antonio Rüdiger (Chelsea), Niklas Süle (Bayern)

Vezisti: Emre Can (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (Bayern), Leon Goretzka (Bayern), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern), Jamal Musiala (Bayern), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sane (Bayern)

Napadalca: Kevin Volland (Monaco), Timo Werner (Chelsea).


SKupina F, 1. krog, torek, 15. junija, ob 18.00:
MADŽARSKA – PORTUGALSKA (Budimpešta)
Ob 21.00:
FRANCIJA – NEMČIJA (München)


2. krog, sobota, 19. junija, ob 15.00:
MADŽARSKA – FRANCIJA (Budimpešta)

Ob 18.00:
PORTUGALSKA – NEMČIJA (München)


3. krog, sreda, 23. junija, ob 21.00:
PORTUGALSKA – FRANCIJA (Budimpešta)

NEMČIJA – MADŽARSKA (München)