Kaj vse je povedal Marko Arnautović Ezgjanu Alioskiju? To zdaj raziskuje Uefa. Zanimivost glede na naravo obtožb pa je, da priimek avstrijskega napadalca izvira iz besede
Kaj vse je povedal Marko Arnautović Ezgjanu Alioskiju? To zdaj raziskuje Uefa. Zanimivost glede na naravo obtožb pa je, da priimek avstrijskega napadalca izvira iz besede "Arnaut", kar je turško poimenovanje iz otomanskih časov za Albance. Foto: EPA

Evropska nogometna zveza preiskuje, ali je pri tem šlo za besedni napad na osnovi narodnosti. Marko Arnautović je po doseženem zadetku za 3:1 med proslavljanjem jezno kričal proti igralcem Severne Makedonije.

Mediji so pri tem zapisali, da je Arnautović predvsem žalil krilnega igralca Ezgjana Alioskija, pri tem pa naj bi govoril o njegovi albanski narodnosti.

Arnautović je v ponedeljek na družbenih omrežjih objavil obširno opravičilo, ob tem pa ni navedel točnega vzroka za kesanje. "Na včerajšnji tekmi je bilo izrečenih nekaj pikrih besed kot del čustev na tekmi, za katere bi se rad opravičil. To velja še posebej za moje prijatelje iz Severne Makedonije in Albanije," je zapisal avstrijski reprezentant.

"Poudaril bi, da nikakor nisem rasist. Imam prijatelje po vsem svetu in zagovarjam raznolikost," je še dodal 32-letni Dunajčan.

“Z Arnautovićem sva govorila po tekmi in razjasnila situacijo. Opravičil se je. Prišel je v garderobo in se z mano rokoval, kar je bilo pošteno od njega," je Alioski dejal v pogovoru za televizijo Digialb. Po navedbah iz makedonskega tabora sta se pogovarjala v nemščini, saj je Alioski odrastel v Švici.

Njegovo vedenje na tekmi ni ušlo Uefi, ki bo tako preverila, ali gre za kršitev disciplinskih pravil. Nogometna zveza Makedonije je ob tem krovno zvezo pozvala k strogemu ukrepanju proti Arnautoviću.