Avstrija brez fortune v Düsseldorfu

Francozi so igrali pragmatično, strpno in pazljivo v obrambi, v napadu pa so se zanašali na ekspresno tranzicijo. Avstrijci so imeli več žoge, več so pretekli, toda v nasprotju z lastno mrežo tekmečeve niso zadeli.

Tekma Avstrija – Francija se je odvijala na stadionu v Düsseldorfu, kjer domuje tamkajšnji drugoligaš klub Fortuna (sreča). Tokrat ni bilo nič od srečne Avstrije, reklo 'Felix Austria' je sicer spremljalo severne sosede vse od leta 1364, ko si je Rudolf IV. po dedovanju priključil Tirolsko. Foto: Reuters
Tekma Avstrija – Francija se je odvijala na stadionu v Düsseldorfu, kjer domuje tamkajšnji drugoligaš klub Fortuna (sreča). Tokrat ni bilo nič od srečne Avstrije, reklo 'Felix Austria' je sicer spremljalo severne sosede vse od leta 1364, ko si je Rudolf IV. po dedovanju priključil Tirolsko. Foto: Reuters

Avstrijci s "slovensko" tremo

Edini gol na tekmi je dosegel avstrijski branilec Max Wöber, o tekmi z malo streli v okvir gola in kar nesrečnem avstrijskem porazu pa je v najnovejši epizodi valovskega podkasta Žoga je okrogla voditelj Luka Petrič povedal: "Mislim, da so tudi Avstrijci imeli na začetku malce treme, tako kot slovenski nogometaši proti Danski, potem pa so odigrali zelo dobro, sploh na sredini igrišča. Po celem igrišču imajo veliko adutov, zmanjkala pa jim je kakšna poteza več v nasprotnem kazenskem prostoru."

Krvaveči Francozi

Sorodna novica Francozi so se izvlekli z avtogolom Wöbra

Francoska skrb je po minimalni zmagi tudi poškodba prvega zvezdnika Kyliana Mbappeja, ki je po trčenju z nasprotnikom utrpel zlom nosu in je bil v nočnih urah oskrbljen v bolnišnici, v nadaljevanju turnirja pa bo igral z masko.

O francoski zmagi reporter Boštjan Janežič: "Kante je upravičeno bil imenovan za igralca tekme. Odigral je odlično in upravičil vpoklic, nad katerim so bili v Franciji tudi malo presenečeni. Takoj ga je Deschamps postavil v prvo enajsterico, bil je povsod po igrišču, preprečeval je marsikatero avstrijsko nevarnost. Za te tri točke so Francozi kar krvaveli. Mbappe z razbitim nosom, Griezmann z razbitim obrazom, ko je priletel v reklamni pano."

Avstrijski branilec Wöber z glavo dosegel avtogol

Remi Stuttgarta ni enak remiju Charleroija

Sorodna novica Ni še skakanja v zrak, pred spektaklom v Münchnu niti ne časa za naivnost

Slovenska reprezentanca nov izziv čaka v bazi v Wuppertalu. Tam je reprezentanco včeraj obiskal prvi mož evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, o pomembnosti točke proti Danski pa razmišlja reporter Jože Pepevnik: "Remi ni enak remiju. Po tistem pred 24 leti v Charleroiju je vladala žalost, zdaj vlada optimizem. Potem ko se je Slovenija vrnila v igro in osvojila točko, to zna pomeniti psihološko potrditev in dodatno mirnost za ekipo. Tudi če se bodo igralci spet znašli v zaostanku, imajo zdaj za seboj pozitivno izkušnjo."

Sorodna novica Navijaška zmaga na tribunah vlila elana za remi Slovenije

Poklapani tabor Srbije s šumom v komunikaciji

Medtem v srbskem taboru kujejo načrt za nujno zmago proti Sloveniji, v javnosti pa najbolj odmevajo izjave kapetana Dušana Tadića po prvi tekmi proti Angliji, v katerih je bil kritičen do svojega statusa rezervista.

Sorodna novica Rezervist Tadić odkrito Stojkoviću: Brez lažne skromnosti, mislim, da sem najboljši

O možnih posledicah šuma v komunikaciji v srbski ekipi Marko Cirman: "V taboru srbske reprezentance v Augsburgu sem videl kar nekaj članov srbskega štaba, bili so poklapani, na kavi so bolj momljali kot govorili. Nič kaj ni veselo v srbskem taboru. Mislim, da so srbska pričakovanja manjša, kot so bila v Katarju, a so po porazu vseeno zelo razočarani. Ta dogodek bi lahko šel na roko Sloveniji. Srbija lahko gre v četrtek v eno ali drugo smer, morda tudi v skrajnost."

Zgodba sošolcev iz Gimnazije Šiška

V tokratni epizodi radijskega nogometnega podkasta Žoga je okrogla tokrat tudi o skupni šolski zgodbi Jureta Balkovca in Žana Karničnika. Sošolca sta bila v nogometnem razredu Gimnazije Šiška, ko je bil Žan še precej manjši kot zdaj, je povedal Balkovec, malce pozneje je zrasel, pozneje pa se je tudi uveljavil kot izjemen nogometaš, Karničnik pa je zaupal, da mu je Jure večkrat pomagal v šoli, sploh pri angleščini.

Žoga je okrogla ustvarja radijska ekipa na terenu v Nemčiji, vsako jutro je na voljo na MMC-ju, val202.si in pri ponudnikih podkastov.

Predsednik Uefe Čeferin s Kekom in Mijatovićem igral po treningu v Wuppertalu