Benjamin Šeško je v prejšnji sezoni Bundeslige navduševal v dresu Leipziga. Foto: Reuters
Benjamin Šeško je v prejšnji sezoni Bundeslige navduševal v dresu Leipziga. Foto: Reuters

Šeška so v zadnjem času povezovali s številnimi evropskimi velikani, še posebej naj bi si ga po poročanju Gazzette dello Sport želeli v Milanu, kjer naj bi bili zanj pripravljeni odšteti celo rekordno odškodnino, a slovenski nogometni dragulj za zdaj ostaja v Bundesligi.

Šeško je tako še za leto dni podaljšal obstoječo pogodbo. Letos je blestel v Leipzigovem dresu, na 42 tekmah v vseh tekmovanjih je dosegel 18 zadetkov, nase je opozoril predvsem v zaključku prvenstva, kjer se je redno vpisoval na seznam strelcev.

Schröder: Benjamin je že eden najboljših strelcev
"Benjamin je pred letom dni prišel v Leipzig kot vrhunski talent, za nas se je razvil izjemno. Predvsem v drugi polovici sezone je pokazal, kako pomemben igralec je za našo igro in kakšne lastnosti ima kot kompleten napadalec," je za spletno stran kluba dejal športni direktor Leipziga Rouven Schröder. Dodal je: "Enajst golov v drugi polovici sezone, zadel je na sedmih tekmah zapovrstjo. To je izjemna forma, in kot kaže, je že eden najboljših strelcev v Bundesligi – in to pri samo 21 letih!"

Podaljšanje pogodbe je bil logičen korak
Podaljšanja sodelovanja z rdečimi biki je bil vesel tudi slovenski reprezentant, ki bo veliko pozornosti požel v naslednjih dneh na prvenstvu stare celine v Nemčiji. "Prvo leto v Leipzigu sem se imel lepo in sem neverjetno vesel, da sem tukaj. Ekipa, klub, mesto, navijači – celoten paket je zame preprosto izjemen. Podaljšanje pogodbe je zato zame logičen korak," je ob podpisu pogodbe dejal Šeško in nadaljeval: "Čeprav v prvi polovici sezone nisem toliko igral ali zabijal, je bilo to obdobje zelo pomembno zame in moj razvoj. V klubu čutim veliko zaupanje in hvaležnost, kar je ključnega pomena, da si lahko zagotovim nastop. Predvsem v drugi polovici sezone sem lahko zaupanje povrnil s svojimi zadetki."

"Imamo ekipo z velikim potencialom in uravnoteženo kombinacijo mladih in izkušenih igralcev. Resnično želim narediti naslednje korake skupaj s to ekipo. Že v moji prvi sezoni smo dosegli veliko in večkrat pokazali, kakšen kakovosten in izjemen nogomet lahko prikažemo na igrišču. Vendar je mogoče storiti še veliko več in to je zdaj naš skupni cilj," je še povedal.

Sorodna novica Nemški Sky in Fabrizio Romano: Šeško ostaja "rdeči bik"