Adam Gnezda Čerin je v minuli Ligi narodov prispeval gol za izenačenje na 2:2 proti Srbiji. Foto: AP
Adam Gnezda Čerin je v minuli Ligi narodov prispeval gol za izenačenje na 2:2 proti Srbiji. Foto: AP

Slovenska nogometna reprezentanca je v svoji bazi v Wuppertalu opravila še en trening pred srednim odhodom v München, kjer jo v četrtek ob 15. uri čaka obračun s Srbijo.

Nogometaši v Nemčiji še niso rekli zadnje besede

Slovenci so od tekme z Dansko, z njo so v nedeljo igrali 1:1, dobršen del časa namenili regeneraciji. "Osredotočili smo se na regeneracijo, najpomembnejše je, da pridemo vsi igralci na optimalno raven pripravljenosti. Smo pa se že obrnili tudi na Srbijo in jo analizirali. Pripravljeni bomo," je povedal Gnezda Čerin.

Zaželel si je, da bi proti Srbom odigrali dva takšna polčasa, kot so drugega pred dvema letoma v Ligi narodov v Stožicah, ko je bilo 2:2. "Upam, da ne bo takega nihanja z naše strani in da bomo odigrali dva taka polčasa, kot je bil tisti drugi v Stožicah. Ta je bil eden najboljših, kar smo jih odigrali, odkar sem reprezentanci. Imamo še dva dni za priprave, dodobra bomo preučili Srbe in se osredotočili na tekmo," je dejal neutrudni vezist.

Sorodna novica Po Tadićevem opravičilu Srbi enotno v obračun s Slovenijo

"Tek je del moje vloge glede na položaj na igrišču. Proti takšnim tekmecem, kot so na EP-ju, je treba res dobro zapirati prostor. Proti Danski smo to kar dobro opravljali, ampak to zahteva energijo, tako da je regeneracija pomembna, da bomo lahko šli na polno proti Srbiji."

Povedal je, da je bila tekma z Danci posebna, saj je bila prva na EP-ju za vse njih. A ker sam igra v Grčiji pri Panathinaikosu, je vajen "vsega živega", tako da ga vzdušje in število navijačev nista vrgla s tira. "Zdaj, ko je led prebit, bo lažje. Moramo uživati, v tekmo s Srbijo bomo vstopili bolj sproščeno."

Še en vezist Jon Gorenc Stanković je dodal, da se zavedajo kakovosti Srbije, ji namenil pohvalne besede, toda: "Tudi njim lahko povzročimo težave."

"Zagotovo bo to balkanski derbi. Podobna miselnost obojih, bližina, zato bo še kak atom moči več med tekmo. Zmaga enih ali drugih bi tekmeca zelo bolela, zato bi bili vsi radi v vlogi zmagovalca. Vse bomo naredili za to," je pristavil 24-letni Gnezda Čerin.

Sorodna novica Ni še skakanja v zrak, pred spektaklom v Münchnu niti ne časa za naivnost

Kek verjame v to generacijo
Ozrl se je tudi na to generacijo igralcev v reprezentanci. "Selektor res verjame v to generacijo. Imamo velik potencial, srčno upam, da ne bo to zadnje veliko tekmovanje, ker smo res odlična 'klapa' z veliko dobrimi igralci. Res se dobro razumemo in spoštujemo in to je temelj, na katerem se gradi uspeh. Mislim, da imamo vse možnosti za to, da bo to nova zlata generacija," je optimističen Gnezda Čerin.

Srbija je izgubila uvodno tekmo z Anglijo (0:1), a pokazala dobro igro. Glede na lestvico Mednarodne nogometne zveze je favorit, zaseda 33. mesto, Slovenija pa 57. A takšna je bila tudi vloga Dancev na prvem obračunu v skupini C.

"Mogoče je bilo takrat malo živčnosti, ker nismo vedeli, kaj pričakovati. Ampak potem smo prišli v igro, igrali vse bolje in dobili točko. Ta nas mora navdajati z optimizmom, predvsem drugi polčas nam mora dati krila," je povedal Gorenc Stanković. Ta je takrat vstopil s klopi, a bil zadovoljen s svojo predstavo, saj se je predvsem takrat igra Slovenije izboljšala in postala konkretnejša. "Veliko pozitivnih stvari lahko vzamemo iz tega."

Sorodna novica Slovenski navijači s fantastičnim navijanjem navdušili tudi Keka

"Nogomet smo vrnili tja, kamor spada"
Znova bo pozitivno tudi vzdušje okoli reprezentance, saj bo slovenskih navijačev v četrtek v Münchnu še več, kot jih je bilo v Stuttgartu proti Danski. "Srce mi zaigra, ko slišim te številke. Nogomet smo vrnili tja, kamor spada, evforija navijačev pove dovolj. Taki dogodki združujejo narod in je res lepo videti toliko Slovencev v enem kraju," je zaključil Gnezda Čerin.

Tekmo na znameniti Allianz Areni bo sodil Romun Istvan Kovacs.

Slovenci bodo 100-odstotno pripravljeni na Srbe

17. EVROPSKO PRVENSTVO
SKUPINA C

Četrtek ob 15.00:
SLOVENIJA – SRBIJA (München)

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)

Ob 18.00:
DANSKA – ANGLIJA (Frankfurt)

Lestvica:             
ANGLIJA      1 1 0 0 1:0 3
DANSKA       1 0 1 0 1:1 1
SLOVENIJA     1 0 1 0 1:1 1
SRBIJA       1 0 0 1 0:1 0
Reprezentančni zdravnik o morebitnih posledicah po tekmi z Dansko