Argentina je po letih 1978 in 1986 tretjič svetovni prvak. Foto: Reuters
Argentina je po letih 1978 in 1986 tretjič svetovni prvak. Foto: Reuters

"Ne morem verjeti, da smo toliko trpeli v tej izjemni tekmi. Neverjetno, toda ta ekipa ima odgovor na vse," je bil razumljivo čustven Scaloni. "Ponosen sem na delo, ki so ga opravili ti fantje. Dobivali smo udarce, a smo na koncu preživeli. Čustveno, ni kaj. Želim si, da ljudje uživajo, to je zgodovinski trenutek za našo državo," je takoj po tekmi dejal Scaloni.

Sorodna novica Pravljični konec Messijeve argentinske epopeje

Vratar Martinez je pri streljanju enajstmetrovk zaustavil en strel, verjetno še pomembnejša obramba pa je bila v zadnji minuti podaljška, ko se je znašel v dvoboju na štiri oči z Muanijem.

"To je bila tekme, v kateri smo trpeli. Dva slaba strela in Francija je izenačila. Nato so jim dosodili še eno enajstmetrovko. Hvala bogu, da sem nato opravil svoje delo in prišel do uresničitve sanj. Takega zaključka pa niti v sanjah nisem pričakoval. Med enajstmetrovkami sem bil miren," je povedal Martinez.

"Tega nikoli ne bom pozabil. Trpeli smo, toda zasluženo smo zmagali. Premagali smo prejšnje prvake. Veselje, ki ga ne morem opisati. Ponosen sem, da sem rojen v Argentini, ki je od danes na vrhu sveta," je povedal branilec Rodrigo De Paul.

Argentina je tretjič osvojila naslov svetovnega prvaka, prvič po letu 1986, ko je pokal dvignil Diego Maradona.

Messi med nesmrtne, Argentina je svetovni prvak

Francozi so se dvakrat vrnili po zaostanku, a na koncu ostali praznih rok, zato je razočaranje razumljivo. "Argentinci so odlično začeli, bili so agresivni in dobri v vseh vidikih igre. Mi smo bili ves večer nekoliko nazadnjaški. Ne bomo se izgovarjali, dali smo vse od sebe. Fantom je treba čestitati, saj se nismo predali do konca," je povedal francoski vratar Lloris.

"Seveda smo zelo razočarani, dali smo vse od sebe. Med tekmovanjem smo se morali soočiti s številnimi ovirami, ničemur se nismo odrekli," je dejal branilec Raphael Varane. "Eno uro nas ni bilo v igri. Lahko bi tudi zmagali. Zelo sem ponosen na to skupino in na to, da smo Francozi. Glave držimo pokonci. Vrnili smo se v tekmo, ko je bilo zapleteno. Pritiskali smo in verjeli do konca. Skoraj smo spreobrnili tekmo, ki ni šla v našo korist," je še dodal Varane.

Vrhunci tekme Argentina - Francija
Messi Argentino popeljal na nogometni vrh sveta