Foto: EPA
Foto: EPA

Portugalski časopis Record je namreč poročal, da je kapetan izbrane vrste v pogovoru s selektorjem Fernandom Santosom, ko mu je ta sporočil, da v osmini finala ne bo v začetni postavi, zagrozil z odhodom iz Katarja.

37-letni napadalec, ki je rekorder po številu nastopov in golov za Portugalsko, je obračun s Švico potem začel na klopi, namesto njega pa je mesto v udarni enajsterici zasedel Goncalo Ramos. Mladi napadalec je bil s hat-trickom junak zmage s 6:1.

Kot piše BBC, je bil Ronaldo zelo jezen že po srečanju skupinskega dela z Južno Korejo, ko ga je selektor zamenjal. Santos je nato dejal, da mu kapetanova reakcija po zamenjavi ni bila všeč.

Ronaldo: Smo moštvo v pravem pomenu besede

Sorodna novica Goncalo Ramos ponujeno priložnost poplačal z visokimi obrestmi

"Kapetan selecaa Cristiano Ronaldo ni niti v enem trenutku grozil z odhodom," so zapisali pri FPF-ju in dodali, da Ronaldo vsak dan gradi edinstveno zapuščino s pomočjo članski reprezentanci in državi. "To je treba spoštovati," so še zapisali in dodali, da je bil Ronaldov nastop proti Švici dodaten prikaz njegove zavezanosti cilju.

Petkratni dobitnik zlate žoge v sredo po tekmi s Švico ni vadil s preostalimi rezervnimi igralci, ampak se je namesto tega pridružil prvi enajsterici v telovadnici. V četrtek se je nato odzval na namige o nezadovoljstvu in na družbenih omrežjih zapisal, da je reprezentanca "preveč enotna, da bi jo lahko zlomile zunanje sile": "Smo moštvo v pravem pomenu besede, ki se bo za sanje borilo do konca."

Poškodovana Nuno Mendes in Danilo Pereira že odšla iz Katarja

Medtem sta portugalska reprezentanta Nuno Mendes in Danilo Pereira pred sobotno četrtfinalno tekmo proti Maroku zapustila reprezentančni tabor. Čeprav je bilo že pred tem malo možnosti, da bi zaradi poškodb omenjena nogometaša znova igrala v Katarju, je njun odhod šele zdaj potrdila zveza.

Branilca bosta okrevanje nadaljevala pri njunem klubu, Paris Saint-Germainu. Pereira je igral na prvi tekmi SP-ja, na treningu po njej pa si je zlomil tri rebra. Uspešno ga je v nadaljevanju turnirja zamenjal Pepe. Levi bočni branilec Nuno Mendes pa je že na SP prišel z zdravstvenimi težavami, na drugi tekmi proti Urugvaju pa si je znova poškodoval levo stegensko mišico.