Xherdan Shaqiri, na Kosovu rojeni švicarski reprezentant, je zadel še na tretjem zaporednem svetovnem prvenstvu, na katerih ima skupno zdaj pet zadetkov. Foto: Reuters
Xherdan Shaqiri, na Kosovu rojeni švicarski reprezentant, je zadel še na tretjem zaporednem svetovnem prvenstvu, na katerih ima skupno zdaj pet zadetkov. Foto: Reuters
Sorodna novica Freuler poslal Švico v osmino finala, Srbijo pa na letalo za Beograd

Na koncu bi Švica skoraj prehitela Brazilijo na prvem mestu v skupini G. Ni prvič, da so tekme zadnjega kroga ponudile izjemno razburljive trenutke na svetovnem prvenstvu, toda vse kaže, da jih odslej ne bo več, saj bodo na naslednjem svetovnem prvenstvu skupine s tremi ekipami. Po koncu skupinskega dela je ekipa podkasta Žoga je okrogla, kot je že v navadi na velikih tekmovanjih, izbrala najboljšo enajsterico, pri tem pa ji je pomagal tokratni gost. To je pisatelj, kolumnist in nogometni zanesenjak Marko Radmilovič, ki pravi, da so Švicarji obratni Belgijci.

"Od Belgijcev vedno veliko pričakujemo, pa se ne zgodi nič, od Švicarjev pa se nič ne pričakuje, pa jim vedno nekaj uspe."

Kdo je zaznamoval predtekmovanje?

Udeleženci podkasta so izbrali najboljšo enajsterico predtekmovanja: Szczesny; van Dijk, Koulibaly, Gvardiol; Bruno Fernandes, Bellingham, Casemiro, Hakimi; Mbappe, Gakpo, Messi.

Avtor Zapisov iz močvirja se je pridružil trojici radijcev Boštjanu Janežiču, Marku Cirmanu in voditelju Luki Petriču, ki je Marka Cirmana (poznan je kot navijač Portugalske) izzval z vprašanjem, ali bi raje videl, da Portugalska v osmini finala igra s Švico ali Srbijo?

Z igro, kot jo je nazadnje pokazala Portugalska, ji bo težko v osmini finala proti Švici, da ne rečem, da Portugalci nimajo kaj iskati.

Marko Cirman

"Želel sem si sicer, da bi Srbi tudi zaradi regijske povezanosti prišli naprej, ampak – Švicarjev ne smemo nikoli odpisati. Gre za krasno zmes nacionalnosti, kar pomeni veliko različnih profilov nogometašev na zelenici. Shaqiri je znan kot tekač, Embolo ruši vse pred seboj. Krasno prvenstvo ima, zelo rad ga gledam. Močan, okreten, hiter sprint ima. Super igralec. Tudi zaradi njega mi je všeč, da je Švica napredovala. Potem so tu še številni disciplinirani in kakovostni igralci. Švica je povezana, močna, bojim se je. Z igro, kot jo je nazadnje pokazala Portugalska, ji bo težko v osmini finala proti Švici, da ne rečem, da Portugalci nimajo kaj iskati."

Vabljeni k poslušanju.

SP22 E13: Švica je obratna Belgija