Gregorja Ropreta so navijači izglasovali v
Gregorja Ropreta so navijači izglasovali v "All Star" zasedbo evropskega prvenstva. Foto: FIVB
Sorodna novica Slovenci z novo izjemno predstavo do zadnjega v igri za naslov

Na spletu je glasovalo več kot 375 tisoč navijačev, zanimivo pa je, da je Ropret dobil več glasov kot organizator igre italijanske reprezentance Simone Ginnnelli, ki je bil izbran za najboljšega igralca (MVP) prvenstva.

32-letni Ropret, ki bo v novi sezoni igral za francosko ekipo Cambrai Volley, je blestel predvsem na polfinalni tekmi EP-ja, ko je Slovenija v Katovicah s 3:1 premagala Poljsko.

V idealni postavi so po glasovanju navijačev še naslednji igralci: korektor Nimir Abdel Aziz (Nizozemska), blokerja Marko Podraščanin (Srbija) in Piotr Nowakowski (Poljska), sprejemalca Daniele Lavia in Alessandro Michieletto ter libero Fabio Balaso (vsi Italija).

Slovenski korektor Tonček Štern je zasedel tretje mesto (med korektorji), Tine Urnaut in Klemen Čebulj sta ob koncu glasovanja za mesti prvega in drugega sprejemalca zasedla drugo oziroma tretje mesto, Jan Kozamernik je bil med blokerji drugi, prav tako libero Jani Kovačič.

Po razburljivem in zelo kakovostnem finalu se je zlate medalje 32. evropskega prvenstva veselila Italija, srebro je osvojila Slovenija, bron pa Poljska.