Po srebrni medalji slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu je sledil tradicionalni sprejem na Kongresnem trgu. Foto: BoBo
Po srebrni medalji slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu je sledil tradicionalni sprejem na Kongresnem trgu. Foto: BoBo
Sorodna novica Slovenci z novo izjemno predstavo do zadnjega v igri za naslov

"Smo veseli, ampak z vsako srebrno medaljo je občutek slabši. Potrebujemo nekaj dni, da se misli poležejo in da se zavedemo, kaj smo dosegli. A v tem trenutku smo vsi še malo razočarani," je povedal podajalec Dejan Vinčić, medtem ko je bil libero Jani Kovačič še slikovitejši: "Zamenjal bi vse tri srebrne za eno zlato."

Na Kongresnem trgu okoli 1000 navijačev sprejelo srebrne odbojkarje

Sprejem je odprla zasedba Joker Out, nato pa so na oder ob glasnem ploskanju navijačev drug za drugim pritekli Tonček Štern, Jan Kozamernik, Alen Šket, Dejan Vinčić (v spremstvu sina), Sašo Štalekar, Žiga Štern, Jan Klobučar, Jani Kovačič, Matic Videčnik, Gregor Ropret (s hčerko), Rok Možič, Tine Urnaut in tudi Mitja Gasparini, ki je poleti končal reprezentančno kariero, a seveda ostaja zelo povezan s soigralci, in je tudi prejel srebrno medaljo.

Tine Urnaut o provociranju Poljaka Kubiaka:
Tine Urnaut o provociranju Poljaka Kubiaka: "Nekaj je hotel biti pameten, a na koncu tekme je utihnil." Foto: BoBo

Tine Urnaut je na kratko komentiral iskrice s polfinalne tekme, ko ga je provociral poljski kapetan Michal Kubiak in je bila med njunima obrazoma le še mreža: "Nekaj je hotel biti pameten, a na koncu tekme je utihnil."

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret se je zahvalil vsem navijačem: "Velika hvala vsem, biti športnik v Sloveniji je nekaj posebnega. Vsi to čutijo. Če je kakšen športen narod, smo to Slovenci!"

Zaradi klubskih obveznosti sta na Poljskem ostala selektor Alberto Giuliani in njegov pomočnik Alfredo Martilotti, prav tako tudi Klemen Čebulj, medtem ko je Alen Pajenk že na poti proti Grčiji, kjer bo igral v letošnji sezoni.

Kapetan Tine Urnaut s pokalom za drugo mesto. Foto: TV Slovenija
Kapetan Tine Urnaut s pokalom za drugo mesto. Foto: TV Slovenija
Urnaut: Naša generacija še ni rekla zadnje besede

Urnaut na Brniku: Tretja kolajna je res neverjetna
Manjši sprejem so imeli Slovenci že dopoldne takoj po pristanku na brniškem letališču. Tine Urnaut je povedal: "Ko smo osvojili prvo odličje, je bilo to za vse nepričakovano. Ko smo nato osvojili drugo kolajno, smo dokazali, da smo dobri in da sodimo v svetovni vrh. Tretja kolajna pa je res neverjetna. Osvojili smo jo z isto ekipo in dokazali, kako smo motivirani. Seveda je res, da smo si želeli zlato, a je tudi srebro nekaj zelo lepega," je poudaril Urnaut.

Klobučar: Napačna himna nas je le še podžgala proti Poljski

Uspeha, kot pravi, še ni popolnoma dojel. "To bo treba še prespati. Spanca je bilo malo. Odigrali smo tekmo, ko greš prek sebe, igraš z veliko energije. Vem, da je uspeh fenomenalen, saj bo tri srebrne kolajne težko ponovila ena od generacij v katerem koli slovenskem športu. Moramo pa čestitati tudi Italijanom. Pravočasno so potegnili 'jokerja' iz rokava in bili boljši, a to ne zmanjšuje našega uspeha."

Nove priložnosti za vrhunske podvige bodo sledile kaj kmalu. Leta 2022 je na vrsti svetovno prvenstvo v Rusiji, kamor se je Slovenija s finalom evropskega prvenstva že uvrstila.

Naslednja tri evropska prvenstva si boste lahko ogledali na TV Slovenija, ki je pridobila televizijske pravice za EP 2023, 2025 in 2027 tako za moške kot tudi za ženske.

Tudi Gasparini prejel še tretjo srebro na sprejemu

Posnetek sprejema s Kongresnega trga: