Veteran Vid Kavtičnik ne bo več igral na letošnjem evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Veteran Vid Kavtičnik ne bo več igral na letošnjem evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

"Na žalost se mi je pripetila povsem nepredvidena poškodba. Zelo sem razočaran in žalosten, da ne bom mogel pomagati ekipi na igrišču na prihajajočih tekmah. Imel sem veliko željo, da bi igral v odličnem vzdušju, ki smo ga ustvarili v ekipi na tem evropskem prvenstvu. Z ekipo ostajam do konca turnirja, soigralce bom vzpodbujal po najboljših močeh. Verjamem v njih! Dokazali so že, da zmorejo nekaj velikega," je dejal Kavtičnik.

"Na ogrevanju pred tekmo s Švico je pri Vidu Kavtičniku prišlo do poškodbe leve mečne mišice. Po opravljenih preiskavah je postavljena diagnoza delna natrganina leve mečne mišice. Potrebna bo rehabilitacija, ki bo predvidoma trajala tri tedne," je dodal reprezentančni zdravnik Sašo Đurić.

Mačkovšek se iz Veszprema seli v Szeged

Borut Mačkovšek bo poleti iz Veszprema prestopil v Pick Szeged. Z novim delodajalcem, aktualnim madžarskim prvakom, je podpisal dveletno pogodbo. Z Veszpremom je sodelovanje podaljšal Gašper Marguč, ki bo dres drugega madžarskega velikana nosil do konca sezone 2021/22. "Vesel sem, da lahko navijačem kluba sporočim, da smo s slovenskim ostrostrelcem Borutom Mačkovškom podpisali dveletno pogodbo," je ob prestopu dejal Gabor Kosa, generalni menedžer kluba iz Szegeda. Že v petek so sporočili, da je vrste Veszprema zapustil Dragan Gajić, ki bo odslej igral pri trenutno vodilnem moštvu francoske druge lige Limoges Hand 87. Na Madžarskem je 35-letnik igral vse od leta 2016.

Dolenec bo nosil kapetanski trak
Selektor Ljubomir Vranješ je na torkovi tekmi Kavtičnika prvič na tem prvenstvu uvrstil med 16 izbrancev, a nato ni stopil na igrišče. Kljub poškodbi bo ostal z reprezentanco in ji po najboljših močeh pomagal z roba igrišča, pod očesom reprezentančne zdravniške in fizioterapevtske službe pa bo opravljal terapije.

Slovenci s polnim izkupičkom iz Göteborga v Malmö

V slovenski reprezentanci bosta na njegovem mestu desnega zunanjega nastopila Jure Dolenec, ki bo ob Kavtičnikovi odsotnosti znova prevzel kapetanski trak, ter Nejc Cehte.

Slovenska reprezentanca ima glede na postavo proti Švicarjem v drugem delu evropskega prvenstva na voljo dve menjavi. Vranješ dodatnih rokometašev na Švedsko zaenkrat ne bo vpoklical, na tekmovanju pa lahko nastopijo vsi igralci, ki so bili uvrščeni na širši seznam 28 igralcev. Kandidata za nastop na prvi tekmi drugega dela v Malmöju sta mladi krožni napadalec Kristjan Horžen ter Gašper Marguč, ki sta dvoboj s Švicarji spremljala s tribun. Selektor bo svojo odločitev sporočil v petek zjutraj.

Vranješ: Slovenija lahko premaga vsako reprezentanco
Ne le da se je Slovenija suvereno uvrstila v drugi del EP-ja v rokometu, kamor prenaša tudi dve točki, z odlično igro je vzbudila apetite po največjih dosežkih, ki se zdaj zdijo realni. Varovanci Vranješa zdaj potujejo v Malmö, kjer jih od petka do naslednje srede čakajo Norveška, Portugalska, Islandija in boljši v boju Madžarska − Danska.

Ljubomir Vranješ je odprl vrata sproščenosti. Foto: Reuters
Ljubomir Vranješ je odprl vrata sproščenosti. Foto: Reuters

Presenetljivi razpleti
Po odličnih slovenskih predstavah v Göteborgu in nekoliko presenetljivih razpletih dvobojev v Trondheimu in Malmöju, ki se križata s slovensko skupino F, so nekateri strokovnjaki slovenske rokometaše uvrstili celo med najresnejše kandidate za odličja, a se s tem Vranješ ne strinja.

Ne glede na tekmeca gredo na zmago
"Slovenija ni favorit, že zaradi svojih tekmecev v drugem delu tekmovanja to ne more biti. A kot sem že pred časom dejal, Slovenija lahko premaga vsako reprezentanco. To bomo skušali narediti že na naši prvi tekmi v Malmöju, ne glede na nasprotnika," je dejal Vranješ.

Zelo dobro predvsem v obrambi
"Izjemno zadovoljen sem z opravljenim delom v Göteborgu. Dosegli smo tri zmage, ob tem igramo zelo dober rokomet. Predvsem to velja za obrambo, a tudi napad ni tako slab. V Malmö odhajamo zelo samozavestni in polni pričakovanj," je dodal Vranješ in poudaril, da je v ekipi od njegovega prvega dne na mestu selektorja prava kemija v slačilnici in zunaj nje.

Slovenski rokometaši s popolnim izkupičkom odpotovali v Malmö
Pogovora z Vranješem in Dolencem po zmagi nad Švico