"Imamo širino v ekipi in vsi morajo igrati, kar nam bo v nadaljevanju tekmovanja prišlo še kako prav, tako psihično kot tudi igralsko. Super fantje so, super ekipa. V Göteborgu smo opravili fantastično delo, zdaj gremo v Malmö," je za TV Slovenija povedal Vranješ.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je upravičeno zadovoljen z opravljenim delom v Göteborgu. Foto: EPA
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je upravičeno zadovoljen z opravljenim delom v Göteborgu. Foto: EPA

Dolenec: Vse po načrtu
"Bila je super tekma. Mogoče smo spet začeli v rahlem krču, nismo bili čisto sproščeni, ampak smo se potem sprostili z dobro obrambo in lahkimi zadetki. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in spočili velik del igralcev, ki so bili obremenjeni na prejšnjih dveh tekmah, tako da lahko rečemo vse po načrtu,"
pa je ocenil Jure Dolenec.

Pogovora z Vranješem in Dolencem po zmagi nad Švico

Miha Zarabec: "Od prve do 60. minute smo nadzorovali tekmece. Na Švicarje smo se taktično dobro pripravili, predvsem na njihovo igro sedem na šest. Naša obramba je bila znova na visoki ravni, tudi naš vratar Klemen Ferlin. V napadu je bilo še vedno nekaj napak, a te so bile bolj posledica velikih pričakovanj v drugem delu v Malmöju. Trdo smo garali za dve točki, ki ju odnašamo v drugi del, zdaj gledamo samo še naprej."

Blaž Janc: "Na današnji tekmi smo bili maksimalno zbrani, ničesar nismo prepustili naključju. Hoteli smo ostati na zmagovitih tirnicah, kar nam je tudi v celoti uspelo. V drugem polčasu je selektor priložnost ponudil tudi drugim igralcem, ki so lahko na svoji koži občutili pomembnost velikega turnirja. Najmočnejši smo kot ekipa, vesel sem, da gremo skupaj naprej."