Vranješ, Mačkovšek in Dolenec po zmagi nad Švedsko

Ste veseli ali malo žalostni, ker ste premagali svoje, je Vranješa vprašala novinarka TV Slovenija Bojana Knez po koncu tekme: "Veste kaj, zelo sem vesel, da so fantje odigrali takšno tekmo. Neverjetno," je bil prvi odziv Vranješa. Nadaljeval je: "Kar zadeva Švedsko, pa je druga stvar ... Sem Šved, ampak stojim za svojimi fanti."

Sorodna novica Slovenija po epskem boju do velike zmage nad Švedsko

Vranješ je pohvalil igro igralca tekme Deana Bombača, ki je odlično izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudil selektor, pohvalil pa je tudi vratarja Klemna Ferlina in Urha Kastelica. Kaj je pa odločilo tekmo po njegovem mnenju: "Veliko smo delali, taktično, neverjetno, kako so vse sprejeli fantje, odlični so vsi."

Za konec pogovora za TV Slovenija je zaupal tudi, kakšni občutki so ga prevevali, ko je slišal švedsko himno in ko ga je 12.000 gledalcev pozdravilo z ovacijami: "Moja himna je, težko je, težko. Moje srce bije tudi za Švedsko, ampak spet pravim, fantje so si zaslužili vse."

Vranješ je pri igranju državnih himn zapel švedsko himno, za člana legendarne švedske rokometne zasedbe "Bengan Boys", ki je prevladovala konec devetdesetih let preteklega in na začetku tega stoletja – Švedska je v tem obdobju štirikrat slavila na evropskih in enkrat na svetovnem prvenstvu ter osvojila tri srebrna odličja na olimpijskih igrah –, pa je bilo po tem lepem dejanju konec domoljubja. Slovenijo je taktično odlično vodil.

Borut Mačkovšek je povedal, da so po dolgem času prikazali pravo predstavo. Foto: EPA
Borut Mačkovšek je povedal, da so po dolgem času prikazali pravo predstavo. Foto: EPA

Dolenec: Naredili smo velik posel
Borut Mačkovšek,
eden ključnih igralcev Slovenije, se je v pogovoru z novinarko TV Slovenija Meto Zoran zahvalil navijačem, ki so jim stali ob strani. "Danes smo pokazali pravo predstavo, ki je že dolgo nismo. V obrambi smo bili čisto na drugi ravni, že na začetku, v 15, 18 minutah, so dali samo pet golov, tudi Klemen na golu je bil fenomenalen. Sploh ne morem povedati, kako sem zadovoljen, ker se sploh ne zavedamo, kaj smo si s to zmago ustvarili, sploh glede na to, da so oni gostitelji," je ocenil tekmo.

Kapetan Jure Dolenec, ki je bil s sedmimi goli najboljši strelec Slovenije, vidi prostor za izboljšavo: "Z napadom še vedno nisem niti približno zadovoljen, mislim, da smo sposobni veliko več. Danes smo spet naredili preveč tehničnih napak, sploh v drugem polčasu. To je daleč od neke popolne tekme. Moramo vedeti, da za zdaj igramo z majhnim naborom igralcev, večina igra v obrambi in napadu, in ko se tako trošiš v obrambi, je potem tudi napad logično malo počasnejši. Tekma je bila zelo zelo dobra, a daleč od tega, da je bila popolna, in daleč od tega, da je bila odločilna. Zdaj se šele začenja zares, naredili smo en velik posel, treba je nadaljevati na takšen način."

Slovenija je igrala sijajno
"To je bila težka in naporna tekma od prve do zadnje minute. Slovenija je igrala sijajno in izjemno zrelo odigrala zadnjih petnajst minut dvoboja, kar je tudi nagnilo tehtnico na njeno stran," je po slovenskem zmagoslavju v Göteborgu dejal švedski selektor Kristjan Andersson.

Slovenski rokometaši z imenitno predstavo utišali dvorano Scandinavium