Miha Zarabec komaj čaka, da se začne zares. Foto: EPA
Miha Zarabec komaj čaka, da se začne zares. Foto: EPA

Rokometna izbrana vrsta selektorja Ljubomirja Vranješa se je vrnila v pripravljalno okolje v Zreče in opravila prvi trening v letu. Reprezentanca je leto 2021 končala v zmagovitem slogu, v dvorani Zlatorog je na prvi v nizu treh pripravljalnih tekem pred odhodom na evropsko prvenstvo premagala Hrvaško s 33:26.

Dve tekmi z Italijo
V dneh pred potjo v Debrecen, kjer bodo Slovenci za preboj v nadaljevanje tekmovanja v skupini A igrali s (Severnimi) Makedonci, Danci in Črnogorci, bodo slovenski rokometaši svojo pripravljenost preizkušali še na dveh obračunih z Italijo. V Trbovljah bo tekma v sredo, dva dni pozneje pa se bodo z zahodnimi sosedi pomerili še v Kopru.

Sorodna novica Vranješ zadovoljen s prikazanim na začetku priprav

Prostor za napredek je vedno
"Vedno je lepo priti v domače kraje, sploh ko se z reprezentančnimi soigralci tako dobro razumemo in vlada odlično vzdušje. Dobri odnosi iz preteklosti niso zbledeli, komaj čakamo, da se vse skupaj začne zares. V kratkem času pred prvenstvom moramo izpiliti vse podrobnosti, zato vsak dan delamo tako na igri v obrambi kot igri v napadu. V vseh elementih igre imamo še nekaj prostora za napredek. V preostalih dneh pred prvenstvom moramo dati vse od sebe, da se dvignemo na višjo raven," je pred nadaljevanjem priprav dejal Miha Zarabec.

Privaditi se na znane obraze
"Za nas vratarje je nekoliko lažje, tudi ko se ekipi priključimo pozneje. V klubskem dresu sem igral še po božiču, tako da sem ostal v tekmovalnem ritmu. Treba se je samo znova privaditi na znane obraze. Za reprezentanco in državo se zmeraj igra s srcem in vsi smo veseli, da smo tukaj. V zadnjih dneh pred prvenstvom moramo še izboljšati igro v obrambi, na kateri je bil poudarek že v prvem delu priprav. Ne ostane nam več veliko treningov in pa dve tekmi. Upam, da bomo blesteli v obrambi, saj to olajša delo nam vratarjem," pa je priprave ocenil Urh Kastelic.

Slovenijo prva tekma na EP-ju na Madžarskem čaka v četrtek, 13. januarja, tekmec bo Severna Makedonija.

Nova generacija slovenskih rokometašev se želi dokazati na evropskem prvenstvu