Klemen Bergant je bil že dolgo tarča ostrih kritik. Foto: RTV SLO
Klemen Bergant je bil že dolgo tarča ostrih kritik. Foto: RTV SLO

Predsednik zbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije Anton Ribnikar je pogovoru za Studio ob 17.00 razkril, da ni primeren čas za spremembe. "S Klemenom Bergantom sem se pogovarjal glede njegove ustne odstopne izjave. Vendar se zadeve rešujejo drugače. Prvič je treba narediti poročilo s SP-ja, priprav nanj, potem sledi poročilo trenerjev, nato še Bergantovo poročilo. Sezono je potrebno izpeljati do konca, pred nami je še domača tekma v Kranjski gori," je zaključil Ribnikar.

Bergant prevzema odgovornost za neuspeh
"Ponudil sem odstop, zdaj pa je na zboru, da stvari pregleda, organizira in se odloči. Mislim, da je bilo to od mene korektno," je svojo odločitev pojasnil Bergant in dodal: "Tudi neizpolnjeni cilji na svetovnem prvenstvu v Areju so prispevali k moji odločitvi. Preprosto prevzemam odgovornost kot prvopostavljeni."

Križaj bolj zaupa trenerjem kot tekmovalcem
Bojan Križaj, predsednik Smučarskega sklada, umirja strasti: "Ne bi prehiteval določenih stvari. Jaz zagotovo ostajam v sedlu. Verjamem, da je trenerski kader kos svoji vlogi, odnos morajo spremeniti predvsem tekmovalci." Bergant je direktor postal po olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju leta 2002, v tem času pa se je slovenska reprezentanca z vseh največjih tekmovanj vrnila brez kolajne.

C. R.