Andreja Slokar se je v finalu s 17. prebila na peto mesto, tako da je kar nekaj časa uživala na položaju vodilne. Foto: Reuters
Andreja Slokar se je v finalu s 17. prebila na peto mesto, tako da je kar nekaj časa uživala na položaju vodilne. Foto: Reuters

"Ko sem prišla v cilj, nisem bila ravno najbolj vesela in najbolj zadovoljna s svojo vožnjo. Še vedno delam veliko napak, a rezultat je super. Nimam česa drugega dodati, moram prespati vse skupaj, da bom sploh lahko povedala kaj pametnega," je povedala Slokarjeva, ki je letos opozorila nase že na Zlati lisici v Kranjski Gori, ko je z 19. mestom prvič na veleslalomih osvojila točke v svetovnem pokalu. Pred tem se je s 23. mestom v Flachauu prvič na slalomih uvrstila med dobitnice točk v svetovnem pokalu.

Sorodna novica Liensbergerjeva prekinila zlati niz Shiffrinove, Andreja Slokar sijajna peta
Slokar poskrbela za najboljši slovenski izid v Cortini

Slokarjeva ima samostojno ekipo
Slokarjeva deluje v samostojni ekipi, njen trener je Boštjan Božič: "Cilje bomo prilagajali še naprej do konca sezone. Vesel sem, da je Andreja danes odsmučala drugi tek tako, kot sem si želel, da bi oba teka. V tej situaciji, v kateri se je znašla letos, je to izredno težko sestaviti, predvsem na mentalni ravni, to, kar se ji dogaja. V drugem teku je naredila točno to, kar zna, a še je rezerva, in če je, jo iščeš in želimo si še več oziroma si tega želi tudi sama."

Tekmovalka iz Ajdovščine je odlična na tekmah nižjega ranga in trenutno vodilna v slalomskem seštevku evropskega pokala.

Tudi Ana Bucik je bila zadovoljna s tekmo. Foto: EPA
Tudi Ana Bucik je bila zadovoljna s tekmo. Foto: EPA

Ana Bucik: Že dolgo ne tako visoko, sem zelo zadovoljna
V nasprotju z Ajdovko je bila njena reprezentančna kolegica Ana Bucik zelo hitra na prvi progi. Po prvi vožnji je 27-letna Novogoričanka zasedala peto mesto in zaostajala zgolj 15 stotink za takrat tretjo Švicarko Wendy Holdener. Bucikovi v drugo ni uspela tako hitra vožnja, slalomsko preizkušnjo je končala na devetem mestu. "Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Prvi tek mi je uspel res super, v drugem bi se seveda dalo nekoliko boljše, ampak navsezadnje je to zelo lep rezultat. Že dolgo nisem bila tako visoko, tako da sem vesela in se veselim nadaljevanja sezone ter tega, da vidim, da lahko smučam res hitro," je dejala Bucikova.

Lep slovenski dan v Cortini: Slokarjeva peta, Bucikova deveta

Meta Hrovat: Nimam veliko besed. Sem razočarana.
Meti Hrovat
pa se je po odstopu v finalu veleslaloma napaka zgodila tudi v prvi vožnji slaloma: "Trenutno nimam prav veliko besed za današnji dan. Razočarana sem, ker se je zgodila takšna napaka, ki bi jo na treningu v bistvu lahko rešila. Nimam opravičila. Nisem se pravilno lotila tega, kako rešiti napako. Sem razočarana, zdaj bomo skupaj pogledali, kaj se je zgodilo."

V nedeljo moški slalom
Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju bodo podelili le še en komplet medalj. V nedeljo bo na sporedu še moški slalom. Prva vožnja ob 10.00, druga pa ob 13.30. Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.