Glavna tekma Ilko Štuhec čaka v soboto, ko bo branila naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: EPA
Glavna tekma Ilko Štuhec čaka v soboto, ko bo branila naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: EPA

V torek je megla preprečila izvedbo ženskega superveleslaloma, danes tako rekoč ves dan sneži, kar pomeni, da bo tudi na progi dodatna snežna odeja. Organizatorje torej pred četrtkovima kar dvema tekmama v superveleslalomu čaka ogromno dela, da snežno podlago pripravijo za najboljše smučarke in smučarje na svetu in zagotovijo enake pogoje za vse tekmovalke na progi Olympia delle Tofane in tekmovalce na progi Vertigine.

Sorodna novica Vrtoglavica

Štuhčeva se po prestavitvi superveleslaloma s tem ni preveč obremenjevala. Njena ekipa je dan izkoristila za veleslalomski trening v približno 40 minut vožnje oddaljenem Dobbiacu. Vremenske razmere, žal, znova niso omogočale treninga v hitrih disciplinah na bližnjih smučiščih. A za ekipo Štuhčeve je pomembno, da je na snegu in iz dneva iztisne, kolikor je mogoče. Ob daljši odsotnosti brez smučanja je to seveda zelo dobrodošlo.

Mariborčanka bo na superveleslalomsko tekmo odšla z enako miselnostjo kot na v torek napovedano preizkušnjo: "Jutri grem na tekmo brez pritiska, razen tistega na zunanjo smučko, kot pravi Štef."

Kot je že povedal trener Stefan Abplanalp, se načrti ne spreminjajo: "Naš osrednji cilj je priti v najboljši mogoči pripravljenosti na sobotni smuk. Jutrišnji štart je zelo pomemben za samozavest in občutek tekmovalnosti. Tudi včeraj, kljub odpovedi tekme, je bilo dobro znova izkusiti ritem, ki pritiče tekmovalnemu dnevu."